Mnenje | 12. 11. 2021, 09:29

Mario Fafangel: "Če bi pomagalo, da po tej oddaji odstopim, odstopim. Takoj!"

Nace Hočevar/STA
Mario Fafangel: "Če bi pomagalo, da po tej oddaji odstopim, odstopim. Takoj!" (foto: Nace Hočevar/STA)

Slabi dve leti koronske krize se je Slovenija znašla v slepi ulici. Razdeljena in skregana. Sredi četrtega, doslej najhujšega vala epidemije. Zdravstvo je na samem robu, državo dnevno pretresajo korupcijski škandali, anticepilsko gibanje visoko dviga svojo grbo. V želji po družbenem 'resetu' sta dve največji televizijski hiši v Sloveniji, POP TV in RTV združili moči s skupno oddajo Skupaj naprej, v kateri sta v studiu gostili le najbolj ugledne in zaupanja vredne strokovnjake z različnih področij.

Eden od gostov, ki naj bi pomagal osvetliti trenutno situacijo, nato pa vse skupaj pozvati, da vendarle gre stopiti skupaj, je bil tudi vodja centra za nalezljive bolezni NIJZ Mario Fafangel.

Ta je potem, ko je povedal, da aktualno situacijo občuti tudi kot svoj poraz, saj 'gre za odgovornost vsakega od nas, čeprav smo del večje celote', dodal:

"Pozabili smo: ali obvladujemo virus ali virus obvladuje nas in že dlje časa nas vozi naokoli. Zdaj smo prišli do končnega ekstrema, ko je zdravstveni sistem pred ali na kolapsu. Na tej poti smo se pa kot skupnost proti virusu, skupnemu sovražniku, razklali. Na več slojev, še najmanj zdravstvenem. Na eni strani imaš cepljene, ki gledajo sovražno na necepljene kot generatorje okužb, in na drugi strani necepljene, ki gledajo cepljene z istim sovraštvom. In s tem se ne bomo rešili. Reset ja ... najmanj medicinski ali zdravstveni, pravzaprav družbeni. Če bi jaz lahko kakor koli naredil, pomagal ... Če bi pomagalo, da po tej oddaji odstopim, odstopim. Takoj!"

Vir: 24ur.com

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.