4. 9. 2020, 14:34

'Med spolnim odnosom nosite masko in se izogibajte poljubljanja'

Shutterstock

Direktorica kanadskega nacionalnega inštituta za javno zdravje Theresa Tam je na novinarski konferenci v sredo povedala, da je tudi seks v času pandemije rizično obnašanje.

Državljanom Kanade je svetovala, da naj med spolnim odnosom z osebo, ki je ne poznajo dovolj dobro, uporabljajo maske in se izogibajo poljubljanja.

"Trenutne raziskave kažejo, da je zelo mala verjetnost, da bi se koronavirus prenašal prek semenske tekočine ali vaginalnih izločkov, vendar tudi če oseba nima tipičnih simptomov okužbe, obstaja velika verjetnost, da se bomo okužili s poljubljanjem," je dejala.

V primeru, da ima kateri od partnerjev kakršne koli simptome okužbe, pa svetuje, da se spolnega odnosa vzdržimo, prav tako pitja alkohola ali konzumiranja kakršnih koli drugih substanc, ki nam zameglijo razumsko obnašanje.

"Z upoštevanjem teh previdnostnih ukrepov lahko Kanadčani najdejo načine, kako uživati v fizični intimnosti, hkrati pa zaščitijo napredek, ki smo ga dosegli pri omejevanju širjenja bolezni covid-19," je še dejala Theresa Tam.

V Kanadi so doslej zabeležili okužbo pri 129.000 prebivalcih, od tega jih je 9.135 umrlo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.