8. 11. 2021, 11:07

"Med vikendom je na obisk k sestri v bolnico prihajala gospa s ponarejenim potrdilom!"

Nebojša Tejić/STA

"Zloraba potrdila PCT v UKCL. Med vikendom je na obisk k sestri prihajala gospa s ponarejenim potrdilom. Varnostna služba jo je presegla in preverila. Imela je potrdilo druge osebe, zato so jo zadržali. Obravnavo prevzema Policija. Opozarjamo: za kršitev je zagrožena zaporna kazen," je na Twitterju objavil profil UKC Ljubljana.

Odzivi na to naravnost neverjetno novico so seveda burni.

Medtem, ko je nekdo tvitnil: "Zaporna kazen je primerna kazen za tovrstno početje. Poleg stotine ostalih pacientov je gospa ogrožala lastno sestro. Grozljivo.", je drugi k temu še dodal: "Pustimo to, da okoli hodiš s fake potrdilom, to je sitnica v tem primeru. Da posredno ogrožaš sestro, ki je v bolnici in verjetno ni v neki top kondiciji ... No, to je pa next level idiotizem, ki postaja stalnica. Niti nas ne preseneti več."

Kaj se bo z omenjeno gospo zgodilo zdaj?

Na spletni strani policije lahko beremo: "... opozarjamo, da je izkazovanje s ponarejenimi testi (in potrdili) kaznivo dejanje ponarejanja listin po 251. členu Kazenskega zakonika RS. Ob ugotovitvi, da gre za ponarejeno listino, policisti listino zasežejo. Osebo, ki je listino želela uporabiti kot pravo, pa kazensko ovadijo. Za kaznivo dejanje ponarejanja listin je po Kazenskem zakoniku zagrožena kazen zapora do treh let. ... Če se v postopku ugotovi, da je oseba, ki je predložila ponarejeno potrdilo o negativnem testu PCR (ali cepljenosti), dejansko pozitivna (oz. ni cepljena), in je s tem (ogrozila ali celo) povzročila obolelost drugih oseb, se takšno osebo obravnava tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja prenašanja nalezljivih bolezni po 177. členu Kazenskega zakonika."

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.