N. V. | 19. 9. 2022, 10:09

Metoda z zdravilno rastlino, ki je obnorela svet: recept, ki vrača vid

Profimedia

Ta zdravilna rastlina obljublja izboljšanje vida v rekordno hitrem času. Preizkusite sami!

S tem naravnim receptom boste svoj vid izboljšali že v nekaj dneh. Vsaj tako obljublja podjetje Biomedical Research and Longevity Society (Life Extension), ki je objavilo raziskavo. Ali deluje ali ne, se prepričajte sami, izgubiti nimate kaj, pridobite pa lahko veliko.

Makularna degeneracija je glavni vzrok za slabšanje vida pri ljudeh, starih 50 let in več. S starostjo povezana degeneracija makule se pojavi kot odgovor na dolgotrajno izpostavljenost očesa (ultravijoličasti) svetlobi ter kemičnim obremenitvam. Sčasoma vsi ti dejavniki prispevajo k razpadu celic.

Profimedia

Ko degeneracija celic v makuli napreduje, žrtve izgubijo osrednji vid in postanejo manj sposobne videti stvar, na katero se poskušajo osredotočiti. Posledično se zmanjša sposobnost branja, vožnje, opravljanja zapletenega dela in opravljanja številnih drugih vsakodnevnih opravil.

Za vsako bolezen 'rožca' raste

Žafran je kulinarična začimba. Nedavno objavljene znanstvene študije dokazujejo njegovo sposobnost izboljšanja ostrine vida in občutljivosti mrežnice na svetlobo pri ljudeh z zgodnjo degeneracijo makule.

Bobo

Preprečuje enakomeren razpad svetlobno občutljivih celic v središču mrežnice, makule. To izboljša občutljivost na svetlobo, ki je glavna manifestacija bolezni.

Recept za izboljšanje vida

Potrebovali boste kozarec vode in en gram žafrana. Tega boste našli v trgovini z zdravo prehrani ali v lekarni.

Najprej pogrejte vodo, dodajte žafran in kuhajte, da zavre. Nato kuhajte še nekaj minut, odstavite, pokrijte posodo in počakajte, da se nekoliko ohladi. Precedite in dodajte nekaj medu. Popijte pred spanjem. To kuro ponavljajte vsak večer in v nekaj tednih se vam bo vid bistveno izboljšal.

Žafran pomaga pri drugih obolenjih

Ta raziskava je pokazala, da se je osebam, ki so uživale žafran, občutno povečala ostrina vida. Dokazali so koristi prehranskega dopolnila z izboljšanjem ostrine vida na daljavo.

Poleg tega bo žafran očistil vašo kri, uravnal raven holesterola, izboljšal prekrvavitev, lajšal artritis in okrepil spomin.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.