24. 9. 2020, 16:15

Nasveti Roberta Kranjca za jesensko vadbo doma

Aktivni z bolha Press
Nasveti Roberta Kranjca za jesensko vadbo doma (foto: Aktivni z bolha Press)

Jesen je potrkala na vrata in pogosteje se bomo umikali v notranjost toplega doma. A naj vas to ne odvrne od aktivnega življenjskega sloga, vadite lahko tudi doma.

Naš nekdanji smučarski skakalec in svetovni prvak Robert Kranjec, ambasador projekta Aktivni z bolha.com, je podal nekaj uporabnih nasvetov za prijetno in učinkovito vadbo doma.

Robert Kranjec se kot nekdanji smučarski skakalec in svetovni prvak zaveda, kako pomembno je, da smo aktivni skozi vse leto, ne glede na to, kakšno vreme je ali kje se nahajamo. Njegov najljubši šport je sedaj kolesarjenje, a tudi v hladnejših mesecih ne počiva. »V hladnejših mesecih veliko tečem v naravi in delam vaje doma ali v telovadnicah. Za vadbo doma se odločim predvsem, ko je slabo vreme in me ne vleče ven,« pove Robert Kranjec.

Trenažer, medicinka in trx - popolna kombinacija

Robert pri treningih doma uporablja različne športne pripomočke, med njimi so marsikateri tudi rabljeni, ki jih je kupil na bolha.com. »Doma najrajši uporabljam trx trakove, saj lahko z njimi počnem zelo veliko različnih vaj. Predvsem mi je pri tem všeč, da uporabljam svojo težo in lahko delam za celotno telo, roke, noge, trup. Moj trx je rabljen, kupil sem ga po zelo ugodni ceni. Poleg tega uporabljam še trenažer za kolo in medicinko, ki je koristna predvsem za oblikovanje trebušnega dela. Dvigujem jo ali pa jo mečem v steno,« pove Robert Kranjec.

Slackline za ohranjanje ravnotežja

Robert Kranjec se pred vsako vadbo primerno ogreje in tudi po treningu poskrbi za raztezanje in sprostitev. Za ogrevanje najpogosteje teče ali kolesari, vedno pa naredi tudi raztezne vaje za celotno telo. Med njegovimi najljubšimi pripomočki za ohranjanje aktivnega načina življenja je sicer slackline. »Slackline uporabljam že dolgo, z njim sem se prvič srečal, ko sem bil še aktiven v smučarskih skokih. Priporočam ga tako mladim kot tudi starejšim, ker je trening z njim zelo zabaven, hkrati pa delaš na ravnotežju in motoriki,« svetuje Robert Kranjec.

Zastavimo si cilje

Robert Kranjec svetuje še, da si pred vadbo zastavimo cilje in na podlagi tega oblikujemo svoj trening, vključno z ustrezno prehrano: »Če je na primer vaš cilj pridobivanje mišične mase, potem morate pred vadbo in po njej nekaj pojesti in spiti kakšen športni napitek. Ob vadbi izberite glasbo, ki vam je všeč in vam v tistem trenutku ustreza, vas motivira. Izbirajte različne vaje, da se ne boste prehitro naveličali. Za ideje lahko pobrskate tudi po spletu. Predvsem pa vam svetujem, da v vadbi uživate.«

  

Projekt Aktivni z bolha.com, ki ga bolha.com pelje na spletni skupnosti bolha.com in družbenih omrežjih, skupaj z znanimi slovenskimi športniki ponuja ideje, kako vse lahko aktivno preživljamo prosti čas, pri tem pa ravnamo tudi okolju prijazno in z nakupom rabljene športne opreme prispevamo k trajnosti!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.