R. K. | 24. 1. 2023, 15:25

Ne boste verjeli, koliko kilogramov je ob rojstvu tehtal otrok

Instagram/hpcparintins/posnetek zaslona

V eni izmed brazilskih porodnišnic se je s carskim rezom rodil otrok, ob katerem bi tudi najbolj izkušeni porodničarji obnemeli.

27-letna Brazilka je pred nekaj dnevi rodila 7,3-kilogramskega otroka, ki je bil ob rojstvu velik 59 centimetrov. Cleidiane Santos dos Santos je sina, ki je dobil ime Angerson, rodila s carskim rezom. Kljub več kot sedmim kilogramom pa mu je do vpisa v Guinessovo knjigo rekordov manjkalo še nekaj kilogramov. Otrok, ki je postavil rekord, se je z 10,2 kilograma leta 1955 rodil v Italiji.

Angerson se je rodil v bolnišnici Padre Colombo v Parintinsu v zvezni državi Amazonas. Porodničarka dr. Artemisia Pessoa, ki ima v omenjeni porodnišnici dolgoletne izkušnje, je dejala, da otroka spremljajo na oddelku za intenzivno nego dojenčkov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝗛𝗢𝗦𝗣𝗜𝗧𝗔𝗟 𝗣𝗔𝗗𝗥𝗘 𝗖𝗢𝗟𝗢𝗠𝗕𝗢 (@hpcparintins)

Otrok občutno presegel povprečno težo

"Občutimo le veselje, zadovoljstvo in hvaležnost, da se je v tem primeru vse izšlo," zdravničine besede navaja Today. Dodala je, da je bil zaradi otrokove velikosti in teže to tvegan porod.

Povprečna teža donošenih novorojenčkov je med 2,4 in 4,3 kilograma. Presrečna mamica je v pogovoru za časopis El Globo pohvalila tamkajšnje medicinsko osebje in oskrbo, ki sta je bila z Anegersonom deležna. "Zahvaljujem se vsakemu od njih," je dejala za omenjeni medij.  

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.