Nenavadni dialog z Bogom o zdravju (po N. D. Walschu)

7. 11. 2020, 11:38 | Zdravje

              Nenavadni dialog z Bogom o zdravju (po N. D. Walschu) (foto: profimedia) profimedia

"Zaskrbljenost, sovraštvo, strah skupaj z njihovimi poganjki – tesnobo, zagrenjenostjo, nepotrpežljivostjo, lakomnostjo, neprijaznostjo, obtoževanjem in obsojanjem – napadejo telo na celični ravni. Nemogoče je imeti zdravo telo v takih pogojih."

Kaj najbolj vpliva na naše zdravje?

Vsako bolezen ustvarite sami. Mnogi ljudje to počnejo dokaj nezavedno. (Še sami ne vedo, kaj delajo.) Zatorej ko zbolijo, ne vedo, kaj jih je udarilo. Občutek imajo, kot da jih je nekaj doletelo, namesto da so naredili nekaj samemu sebi.

To se dogaja zato, ker večina ljudi preživlja življenje – ne samo zdravstvene težave in njihove posledice – nezavedno.

Ljudje kadijo in se potem čudijo, zakaj dobijo raka. Ljudje uživajo živali in mastno hrano in se potem čudijo, zakaj imajo zamašene žile.

Ljudje so vse življenje jezni in se potem sprašujejo, zakaj dobivajo srčne napade.

Ljudje tekmujejo z drugimi ljudmi – neusmiljeno in pod neverjetnim pritiskom – in se potem čudijo, zakaj jih doleti kap.

Ne tako očitna resnica je, da se ljudje vznemirjajo na smrt.

Zaskrbljenost je ena najhujših oblik miselne dejavnosti, kar jih obstaja – takoj za strahom, ki je globoko samodestruktiven.

Zaskrbljenost je nesmiselna. Je potrata miselne energije. Ustvarja tudi biokemične reakcije, ki škodujejo telesu in ustvarjajo vse od prebavnih motenj do zastoja srca in mnogo stvari vmes.

Zdravje se bo popravilo skoraj v hipu, ko vas bo nehalo skrbeti.

Zaskrbljenost je dejavnost uma, ki ne razume svoje povezanosti z mano.

Sovraštvo je najbolj škodljivo duševno stanje. Zastruplja telo in njegovi učinki so dobesedno nepopravljivi.

Strah je nasprotje vsega, kar ste, in zato učinkuje kot nasprotje vašega duševnega in fizičnega zdravja. Strah je povečana zaskrbljenost.

Zaskrbljenost, sovraštvo, strah skupaj z njihovimi poganjki – tesnobo, zagrenjenostjo, nepotrpežljivostjo, lakomnostjo, neprijaznostjo, obtoževanjem in obsojanjem – napadejo telo na celični ravni. Nemogoče je imeti zdravo telo v takih pogojih.

Podobno – čeprav v nekoliko manjši meri – domišljavost, neobrzdanost in pohlep privedejo do fizične bolezni in pomanjkanja.

Bolezen se najprej ustvari v umu.

Kako misli vplivajo na naše zdravje?

V življenju se ne zgodi prav nič, kar ni bilo prej v misli. Misli kot magneti k tebi privlečejo posledice.

Misli niso vedno očitne in s tem vzročne kot, na primer: »Zbolel bom za hudo boleznijo.« Misel je lahko (in običajno tudi je) mnogo bolj diskretna od tega. (»Nisem vreden tega, da živim.«) (»Moje življenje je vedno v razsulu.«) (»Zguba sem.«) (»Bog me bo kaznoval.«) (»Utrujen sem od življenja.«)

Misli so zelo tenkočutna, pa vendar izjemno močna oblika energije. Besede so manj rahločutne, gostejše. Dejanja so najgostejša med vsemi. Dejanje je energija v težki fizični obliki in težkem pogonu. Ko mislite, izgovorite in udejanjite negativni koncept, kot je »zguba sem«, spravite v gibanje ogromno ustvarjalne energije. Čisti čudež je, da staknete samo prehlad. To je najmanj, kar se vam lahko zgodi.

Zelo težko je preobrniti učinke negativnega mišljenja, potem ko je enkrat prevzelo fizično obliko. Ne nemogoče – ampak zelo težko. Zahteva dejanje skrajne vere. Zahteva neverjetno prepričanje o pozitivni moči vesolja –, pa najsi to imenujete Bog, Boginja, Negibni gibalec, Prvinska sila, Prvi vzrok in podobno.

Vsi ste duševni gobavci. Vaš um nažirajo negativne misli. Nekatere od njih so vam vsiljene. Mnoge od njih si dejansko izmislite – pričarate – sami in jih potem gojite in vzgajate ure, dneve, tedne, mesece – celo leta.

... in potem se čudite, da ste bolni.

Nekatere zdravstvene težave lahko rešite, kot pravite, tako, da rešite probleme v svojem mišljenju. Da, nekatere pogoje, ki ste jih že prevzel (zadali samemu sebi), lahko ozdravite, prav tako lahko preprečite, da se razvijejo glavni novi problemi. In vse to lahko naredite samo s spremembo mišljenja.

Nerad to predlagam, ker iz Božjih ust zveni tako vsakdanje – toda, za Božjo voljo, bolje skrbite zase.

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

Več nenavadnih dialogov z Bogom TUKAJ.

Druge knjige N. D. Walscha, ki so na voljo v slovenskem jeziku na povezavah: