P.M. | 28. 2. 2023, 16:15

NIJZ pojasnil razloge za suspenz na Twitterju: "Evo nas, nazaj smo"

Žiga Živulovič jr./Bobo/Profimedia/fotomontaža

Družabno omrežje je slovenskemu Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje zaradi domnevnih kršitev pravil za nekaj časa ukinilo račun.

Še do nedavnega so bili pri NIJZ na omenjenem družbenem omrežju zelo aktivni s svojimi objavami, priporočili in informacijami o zdravju. Nato pa tišina. "Evo nas, nazaj smo, kaj se je zgodilo za našim Twitterjem?" so "čivknili" v ponoven pozdrav sledilcem. Kot so dejali, konkretnega pojasnila za ukinitev računa niso prejeli. "Suspendirani smo bili zaradi domnevne kršitve pravil. V začetku leta so se na našem računu pojavili sumljivi retviti (poobjave, op. a.), povezani s kripto valutami, kar je bil verjetno tudi razlog," so ob tem izrazili domnevo.

"Sporni retviti niso nastali pri nas, šlo je za očitno zlorabo oziroma vdor, kar smo tudi prijavili. Po pregledu pritožb, ki smo jih oddali na podporo uporabnikov, so nam omogočili ponoven dostop do računa," so še obrazložili in dodali, da so jim bile v tem času onemogočene vse aktivnosti, vključno z možnostjo kreiranja novega uporabniškega računa. 

Profimedia

Že takoj ob vrnitvi na priljubljeni družbeno omrežje so objavili kar nekaj aktualnih obvesti s področja zdravja. Med drugim tudi, da je portal zVEM pred kratkim doživel vizualno in vsebinsko prenovo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.