N.Z. | 12. 3. 2020, 11:29

O ljudeh, ki so se te dni srečali s Trumpom, in so danes v samoizolaciji!

profimedia


Donald Trump je eden od tistih predsednikov držav, ki je zdravstvene grožnje novega koronavirusa jemal najmanj resno.

Ne le, da je na svojih javnih nastopih dvomil v uradne številke organizacije WHO o smrtnosti zaradi COVID-19, pa tudi o tem, da ima ameriška vlada vse pod nadzorom, čeprav postaja jasno, da so jim stvari že davno ušle z vajeti, hvalil pa se je tudi s svojim izrazitim ’medicinskim znanjem’, ali če citiramo: »Rad imam tole. Res razumem tole. Ljudje so presenečeni, kako dobro jaz te stvari razumem. Vsi ti zdravniki so mi govorili: ’Pa kako tako veliko veste o teh stvareh? Kaj pa vem, morda imam pa naraven talent. Morda bi moral delati to, namesto da sem kandidiral za predsednika.«

Zdaj pa postaja vse bolj jasno, da je bil novi koronavirus (ki je hujši od gripe, ne glede na to, kakšnega mnenja je o tem Donald Trump) vseskozi zelo blizu oranžnega možakarja iz Bele hiše.

Pri Independent so prišli na sled celemu kupu ljudi, s katerimi se Trump zadnje dni srečal in pridno rokoval, ki so danes v samoizolaciji potem, ko so jim potrdili test za novi koronavirus.

In glede na to, so v tej pandemiji med najbolj ogroženimi skupinami prav starejši in že bolni, bi se moral 73-letni ameriški predsednik počasi malce zamisliti.

Ljudje, s katerimi se je srečal Trump tik preden so morali v karanteno:

  • republikanskega kongresnika Matta Gaetza so še pred kratkim slikali za časopise, kako se šali na račun koronavirusa s plinsko masko na obrazu, medtem ko glasuje za predlog, ki zadeva financiranje ukrepov zaradi koronavirusa. Skoraj takoj zatem je moral v karanteno, saj je bil v kontaktu z nekom, katerega test je bil pozitiven za prisotnost virusa. Temu bi kaj lahko rekli tudi: karma! Medijem seveda ni ušlo, da je bil Gaetz malo pred tem skupaj na letalu s Trumpov, del poti pa sta se skupaj vozila tudi v istem avtu.
  • V samoizolaciji je tudi Mark Meadows, vodja osebja Bele hiše, čeprav je bil njegov test za koronavirus negativen.
  • In potem je tu Ted Cruz, ki se je ravno prejšnji teden sestal s Trumpom, da bi govorila na temo migracij. Tudi ’ljubitelj masla’ je moral v karanteno potem, ko so pri enem od njegovih stikov potrdili sum na okužbo.
  • Za povrhu vsega pa je tu še kongresnik Doug Collins, ki se je zaprl v svoj dom potem, ko se je srečal z nekom, ki je kasneje dobil diagnozo okužbe s koronavirusom. Mediji premorejo fotografije, ko si Collins in Trump prešerno sežeta v roke.

Vse to so zgolj primeri srečanj Donalda Trump z vidnejšimi osebnostmi, ki niso ušle objektivom vseprisotnih fotografov. Nihče pa natančno ne ve, koliko je tistih, ki so morali v prisilno karanteno med ljudmi, ki Trumpu zgolj prinesejo hamburger ali čaj in spolirajo čajno žličko, da se ta kar najbolj sveti.

Nauk zgodbe:

  • prispevek posvečamo tistim v Metliki in njeni okolici, ki so si drznili šikanirati družino zgolj zato, ker so pri članih družine zaznali okužbo s koronavirusom, družina pa si zaradi njih nato ni upala vrniti domov. Kaj želimo s tem povedati? Predvsem, da se nikoli ne ve, ali niste prav ta hip tudi vi tisti, ki okužbo sejete naokoli, ne da bi to že vedeli. Zagotovo pa boste vso grdost svojih dejanj lahko izkusili na lastni koži kmalu zatem, ko (in če) vam bodo okužbo potrdili. Pa naj se ne razumemo narobe: nihče nikomur tega zares ne želi. Želimo pa opozoriti na dejstvo, da ste vse te dni najverjetneje pridno hodili po trgovinah, k frizerjem in klepetali s sosedi (tudi o ’tisti okuženi družini’), s čimer ste bili nevede (tako kot Donald Trump) neprestano zgolj stik ali dva proč od dejanske okužbe. Zgolj sreči se lahko zahvalite, v kolikor ta hip vaš test še ni pozitiven.

Malce več srčnosti, zdrave pameti in situaciji primerne previdnosti vam želimo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.