8. 9. 2021, 18:00

Obisk fitnesa je lahko prava grozljivka - s pomočjo naslednjih trikov boste premagali strah

Profimedia

Za nekatere ljudi je obisk fitnesa in trening nekaj enostavnega in na to komaj čakajo. Za druge pa je že misel, da bi stopili v fitnes in da bi jih tam obsojali vsi veliki športni navdušenci, prava grozljivka.

Nova raziskava skupine The Gym Group je razkrila, da kar 38 % Britancev še ni bila v fitnesu, pri čemur sta za to razlog v 19 % nerodnost in v 18 % zadrega. Glede na študijo se posamezniki počutijo ustrahovani, 32 % jih prizna, da plačajo članstvo, vendar nikoli ne pridejo, saj jim je preveč nerodno.

Škoda je tega pojava, saj ima redna vadba tako psihično kot tudi fizično korist. Če lahko premagate živčnost, lahko pridobite kar nekaj koristi.

Tukaj je nekaj načinov, kako pozabiti na strah pred fitnesom.

#1 Najprej poizkusite kakšno brezplačno vadbo

Če še niste plačali članarine, malce počakajte. Najprej poiščite fitnes v svoji bližini in se pozanimajte o brezplačnih začetnih vadbah in o dnevnih kartah. Z dnevnimi obiski boste dobili občutek o ljudeh, ki obiskujejo ta fitnes in preverili, ali se tam zadržuje kaj tistih neprijetnih pozameznikov, ki imajo vedno kaj za povedati.
 
Mogoče boste presenečeni, da je nekaterim vseeno kaj se dogaja okoli njih, saj so osredotočeni na lastne treninge.

#2 Pojdite s prijateljem

Že na splošno velja, da je v dvoje lažje (in lepše). Povabite prijatelja in skupaj obiščita fitnes. Bonus točke dobite, če si izberete prijatelja, ki je v fitnesu domač, saj vas bo tako še česa naučil.

#3 Ne bojite se vprašati za pomoč

Zaposleni so tam, da pomagajo, zato se ne bojte vprašati za pomoč ali že za par namigov – če jih potrebujete seveda. Če pa v fitnesu opazite osebo, ki izgleda dovolj prijazna in da ve, kaj počne, lahko za pomoč prosite tudi njo. Verjetno boste naleteli na vljudnega posameznika, ki vam bo z veseljem pomagal - kaj pa veste, mogoče je tudi on bil enkrat na vašem mestu.

#4 Najemite osebnega trenerja

Če ste v dvomih, je vedno pametno poiskati pomoč strokovnjaka – enako velja za fizično aktivnost. Osebni trener vam bo pomagal izbrati način treninga, naprave in določiti cilj, kaj želite doseči.
 
Osebnega trenerja si omislite na začetku, saj vam bo pomagal prebiti led ter vas naučil veščin, ki jih boste usvojili in ponesli v nadaljne treninge.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.