N.Z. | 14. 4. 2022, 13:58

PAZLJIVO: s tem hranilom (in še eno pijačo) NIKOLI v vašo kavo!

profimedia

Nutricionistka in gastroenterologinja Dianova Nuria je za hrvaški B92 pojasnila, da v kavo ne gre mešati precej priljubljene sladkarije. Presenetilo vas bo, katere!

Gre namreč za: ČOKOLADO!

Kava s čokolado (tako kot z alkoholom) povzroči, da se sprosti spodnji ezofagealni sfinkter (t. j. mišica na prehodu požiralnika v želodec, ki sicer preprečuje povratek hrane in tekočine). Posledica je pojav zgage, pekoče bolečine in spahovanje. Sčasoma se stvari lahko poslabšajo tako, da pride do vnetja požiralnika, opozarja Nuria.

»Espresso je koncentriran napitek. Vsebuje organske kisline, ki izboljšujejo proces prebave, še posebno prebave mesa in sicer skupaj z želodčnim sokom,« je še pojasnila zdravnica in dodala, da gre nekaj minut potem, ko spijete espresso, tega vedno poplakniti s kozarcem vode.

Svarilo: zmernost velja! Pretiran vnos kave v organizem ima lahko negativen vpliv na vaše zdravje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.