Philip Morris International lahko oglašuje tobačni izdelek IQOS kot izdelek z nižjim tveganjem

IQOS tobak segreva, a ga ne izgoreva

21. 7. 2020, 10:07 | Zdravje | Vir: STA
Philip Morris International lahko oglašuje tobačni izdelek IQOS kot izdelek z nižjim tveganjem (foto: Profimedia) Profimedia

Ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA) je odobrila tobačnemu velikanu Philip Morris International, da lahko oglašuje tobačni izdelek IQOS kot izdelek z nižjim tveganjem. Tako lahko oglašujejo, da IQOS tobak segreva, a ga ne izgoreva. To pa znatno zmanjšuje nastajanje škodljivih in potencialno škodljivih kemikalij.

FDA tudi dovoli navedbe, da so znanstvene študije pokazale, da popoln prehod s klasičnih cigaret na IQOS zmanjša izpostavljenost telesa škodljivim ali potencialno škodljivim kemikalijam.

"Podatki, ki jih je podalo podjetje, kažejo na to, da oglaševanje s takšnimi informacijami lahko pomaga zasvojenim odraslim kadilcem, da opustijo uporabo klasičnih cigaret in zmanjšajo izpostavljenost nevarnim kemikalijam, a le, če v celoti preidejo na IQOS," pravi direktor centra za tobačne izdelke pri FDA Mitch Zeller.

Ob tem je napovedal, da bo FDA skrbno spremljala uporabo teh izdelkov. Poudaril je še, da ti izdelki niso varni in naj jih ljudje, zlasti mladi, ki ne uporabljajo tobačnih izdelkov, tudi ne začnejo uporabljati, kakor tudi ne katerih koli drugih tobačnih izdelkov.

Odločitev je sledila pregledu obsežnega svežnja znanstvenih dokazov, ki jih je družba Philip Morris International predložila FDA decembra 2016.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri