Plastični kirurg razkril, zakaj je povprečna dolžina moškosti verjetno krajša, kot mislite

16. 12. 2021, 16:44 | Zdravje

              Plastični kirurg razkril, zakaj je povprečna dolžina moškosti verjetno krajša, kot mislite (foto: Profimedia) Profimedia

Dr. Anthony Youn je plastični kirurg s popularnih TikTok profilom je objavil obrazložitev, zakaj je magična številka, ki frustrira mnoge moške, morda nižja, kot smo morda mislili.

Mednarodne raziskave pravijo, da je povprečna dolžina moškosti nekje med 12 in 17 centimetrov, ta precej velik razpon pa daje vedeti, da smo pri teh opevanih centimetrih verjetno bližje ugibanju kot dejanskim številkam. Tako je namreč prepričan plastični kirurg dr. Anthony Youn, ki pravi, da je dejanska povprečna dolžina verjetno nižja, kot si po teh raziskavah predstavljamo – najverjetneje okoli 13 centimetrov, kar potrjujejo tudi nekatere novejše študije.

»Prava povprečna dolžina je verjetno še nekoliko nižja,« pravi dr. Youn. »Predvsem zato, ker večina moških z majhnimi penisi verjetno ne želi sodelovati v teh študijah.«

@tonyyounmd

##stitch with @asiangirlari The average length may be shorter than you think! ##averagejoe

♬ original sound - Anthony Youn, MD

Po podatkih londonske klinike International Andrology, ki je v študijo vključila 1000 moških, je povprečna dolžina moškega uda v erekcijskem stanju 16 centimetrov, a se je prav to študijo kasneje kritiziralo, da podatki ne morejo biti uradno sprejeti, ker se je informacije pridobivalo preko samostojnih meritev.

So pa pri The Mirror poročali o precej bolj obširni raziskavi King's kolidža v Londonu, ki je leta 2015 dejansko opravila terensko delo in preverila »stanje« pri 15.000 moških. Njihov zaključek o povprečni dolžini moškosti v polni pripravljenosti je 13,1 centimetra.

Svoje mnenje je pridel tudi dr. Zimmerman, ki je na TikToku znan kot »Dick Doc on TikTok«, estetski kirurg, ki obenem opozarja na morebitne inovativne samoiniciativne poskuse podaljševanja od narave dane dolžine.

»Pomislite, kako bi bilo, če bi nekoga poskušali narediti v višjo osebo. Če poškodujete notranje organe, ki so nujni za vzdrževanje erekcije, imate lahko težave za vse življenje. Zato ni vredno poskušati. Lahko sicer uporabljate posebne vaje ali pumpe, ki nudijo začasno podaljšanje uda, a pri tem je tako, kot pri obiskovanju fitnesa – ko enkrat prenehaš, gre več ali manj vse nazaj v stanje, kot je bilo pred tem.«

@dickdocontiktok

#whats the average size of a pickle? #maleenhancement #girth #happeningnow

♬ Cheers (Drink To That) - Countdown Singers