Recept za uravnotežen zajtrk, ki ga pripravite v samo 5 minutah

13. 10. 2021, 16:25 | Promocijsko sporočilo
Recept za uravnotežen zajtrk, ki ga pripravite v samo 5 minutah (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA

Ponujamo vam popoln namig za okusen, zdrav in uravnotežen zajtrk, katerega priprava vam ne bo vzela več kot pet minut. Če ga pripravite v kozarcu za vlaganje, ga lahko vzamete tudi na pot oziroma v službo.

Recept: Hrustljavi kosmiči z umešanim jogurtom z žiti in lešniki

Sestavine:

• pečeni kosmiči oziroma granola

• umešani jogurt Alpsko z žiti in okusom lešnika

• sadje in dodatni oreščki po želji

V kozarec za vlaganje v plasteh zlagajte umešani jogurt z žiti in lešniki, granolo oziroma hrustljave kosmiče ter sveže sadje in/ali oreščke. Na koncu vse skupaj prelijte s poljubnim naravnim sladilom, kot je med, javorjev, kokosov ali agavin sirup.

Slasten zajtrk, ki je v resnici videti kot odlična sladica, je tako pripravljen. Ker vsebuje kakovostne sestavine, kot je jogurt Alpsko, narejen iz 100-odstotno slovenskega mleka, bo to za vas najboljši začetek dneva, ki bo poskrbel za vašo energijo in splošno dobro počutje.

Ljubljanske Mlekarne
Priljubljeni umešani jogurt Alpsko, ki ga imate radi zaradi njegove kremaste strukture, je zdaj še dodatno obogaten z žiti in hrustljavimi mletimi lešniki. Narejen je iz slovenskega mleka s 5,5 % mlečne maščobe in ima blag okus po lešniku. Ker vsebuje rž, zdrob iz ječmenovih kosmičev, ovsene kosmiče in pšenične otrobe, je tudi samostojno kot nalašč za slasten zajtrk, malico ali posladek. Izdelek nosi certifikat Izbrana kakovost Slovenije.