27. 8. 2021, 16:00

Kako je kratek sprehod razdvojil svet - na kateri strani vroče debate ste?

Profimedia

Na Redditu se je sprožila razprava med Američani in prebivalci Združenega kraljestva o tem, kdaj je sprejemljivo, da se nekam odpravimo peš, potem ko je podkast 30-minutno hojo opisal kot "kratek sprehod".

Internet se razdvaja s preprostim vprašanjem: "Ali je 30 minut hoje kratek sprehod?"

Leta 2017 je študija Univerze Stanford pokazala, da povprečen Američan prehodi približno 4700 korakov na dan, kar je približno 1200 korakov manj od povprečja v Združenem kraljestvu.
 
»Včeraj sem poslušala podkast in nekdo je rekel, da je včeraj šel do doma in imel približno trideset kratkih minut,« je povedala poslušalka iz ZDA. »Ali se to res šteje za kratek sprehod domov? Ne morem si predstavljati, da bi tako daleč hodila v ZDA. Razmišljala bi o vsem, kar bi že lahko storila, samo da bi prišla domov. Ali ljudje res tako veliko hodijo v Združenem kraljestvu?« je bilo zapisano v objavi.

Razvila se je ogromna debata in ... 

Kot pričakovano je objava prejela skoraj šest tisoč komentarjev, preplavljeno z argumenti tako ene kot druge strani, kaj je za njih kratek sprehod.
 
Prebivalka Združenega kraljestva ni bila prepričana, ali se šalijo ali ne: »30 minut je le približno 2 kilometra in pol. Še psa peljem na daljše sprehode.« Spet durgi je napisal: »Imam avto in živim v Londonu, ki ima avtobuse in vlake na nekaj minut, a vseeno mi hoja ni nič in niti ne pomislim, da ne bi prehodil tistih 30 minut.«
 
Druga stran je pojasnila: »Večina prebivalcev ZDA preprosto ni nastavljena za hojo.« Na to vplivajo tudi drugi dejavniki kot so to, da ni urejenih pločnikov, nori vozniki in urejen tranzit – zato se vozijo povsod.

Ste bili pozorni na dogajanje v Združenem kraljestvu?

Če ste bili vsaj enkrat v Londonu ali katerem drugem mestu, ste najverjetneje opazili kopico žensk, ki se iz petk preobuva v športno obutev. Ste se vprašali zakaj?

Na pot v in iz službe se veliko žensk odpravi peš, za kar je potrebna primerna obutev, a ko pridejo na delovno mesto, je pomembna vizuala in tam nastopijo petke. Kaj pa je dati športne čevlje v že tako veliko torbico - nič. Pametno, kajne? 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.