A. R. | 21. 5. 2023, 16:14

Sijoča koža pri 50: vsakodnevna rutina, ki bo vaši koži zagotovila mladosten videz

Profimedia

Ko se staramo, se naša koža spreminja. Tako kot vse drugo je tudi naša koža na udaru nenehnih sprememb. A ni vse tako črno. To ne pomeni, da so do trenutka, ko dosežete 50 let in menopavzo, vaši dnevi dobre kože le še stvar preteklosti.

Da bi obvladali vse spremembe na telesu in posledično na koži, boste morali sprejeti več negovalnih rutin, ki bodo vaši koži zagotovile večno mladosten videz. Drobne linije in gube na obzorju? Ni problema, uporaba močnih sestavin proti staranju vam bo pomagala pri soočanju z gubami časa.

Profimedia

Se vaša koža suši hitreje, kot bi si želeli? "Izberite dobro vlažilno kremo. Pravilno navlažena in nahranjena koža vam lahko pomaga pri obvladovanju znakov staranja kože, posledično bo vaša koža bolj mladostna," v uvodu pove ustanoviteljica kozmetike Dalú, Lucija Kračun, dr. med., ki v nadaljevanju deli nekaj izkušenj in dejstev, s katerimi se soočajo vse ženske po svetu.

Lucija Kračun, dr. med.

Lucija Kračun, dr. med.

Promocijska fotografija

V mnogih stvareh so si ženske enake, vendar tako različne, ko so dotaknemo teles. "Vsaka posamezna izkušnja je pomembna, da lahko delimo svoja razmišljanja in izkušnje, kako lahko ravnamo s svojo kožo, da bo le-ta zasijala. Če ste že osvojile osnove (čiščenje, vlaženje, zaščita), je zdaj čas, da v svojo rutino vključite nekaj učinkovin, ki bodo pomagale pospešiti celično obnovo in povečati proizvodnjo kolagena. Vlažilni klic 'trka' na vrata – vključite ga v svojo vsakodnevno rutino nege kože," pove Lucija Kračun, ki ob tem ni pozabila na nekaj uporabnih nasvetov, ki jih toplo priporoča, da ohranite svoje cilje glede zdrave nege kože:

Profimedia
  • Izogibajte se soncu! Če ste na soncu, uporabite zaščito pred soncem. Izberite res dober in učinkovit SPF, da bo deloval.
  • Vsak dan redno vlažite kožo. To je dokazano učinkovito pri preprečevanju in upočasnitvi staranja kože.
  • Posvetujte se s svojim kožnim strokovnjakom oziroma kozmetičarko, strokovnjakom za estetiko, dermatologom ... in poiščite svojo najboljšo nego kože. Prilagojena mora biti potrebam vaše kože. Poskusite kliniko, ki je blizu vas in ustreza vašim zahtevam.
  • Privoščite si tretma proti staranju, kot je laserski tretma, microneedling ali mezoterapija ali pa izberite enega od Dalú magic tretmajev obraza, ki povečajo tvorbo kolagena in napnejo kožo.

Ob tem Lucija Kračun, dr. med., še poudarja, da je ključ do zdrave in sijoče kože tudi dovoljšen vnos tekočine v telo. "Pijte dovolj vode. Vsak dan si umijte obraz s hladno vodo. Privoščite si dovolj spanja. Kontrolirajte stres, ki negativno vpliva na stanje kože."