Stanko Pušenjak: "Zaradi cepljenja skoraj zanesljivo ne bo neplodnosti!"

7. 12. 2020, 14:50 | Zdravje

              Stanko Pušenjak: "Zaradi cepljenja skoraj zanesljivo ne bo neplodnosti!" (foto: Tamino Petelinšek/STA) Tamino Petelinšek/STA

Dr. Stanko Pušenjak se je na včerajšnji prispevek enega od slovenskih medijev, v katerem so po njegovem mnenju 'samovoljno in neetično' povzeli njegovo komunikacijo z bralko na Facebooku, odzval z daljšim zapisom.
 

Po 'pro et contra diskusijah in klicih vseh mogočih kolegov' je zapisal naslednje:

Tresla se je in žal se še bo, gora, rodila pa se je (že) miš. V nekaj urah se je nabralo dovolj dokazov in relevantnih virov, ki kažejo na zanemarljivo možnost avtoimunega odziva proti proteinu syncytin-1 po cepljenju proti Sar-cov-2, ker je razlika v aminokislinski zgradbi prevelika, oziroma skoraj nepremostljiva.
Za mene je s tem ta zgodba zaključena, morebitne valove po cunamiju, prosim, pripišite mediju, ki je izrabil svoj medijski položaj in iz tega kuje klike in dobičke. Sam ne potrebujem nič od tega.
Je pa v 24 urah postalo nekaj kristalno jasno: zaradi cepljenja skoraj zanesljivo ne bo neplodnosti, kar do zdaj žal nikjer ni bilo dovolj jasno povedano s strani tistih, ki so za tovrstna pojasnila pooblaščeni, zadolženi in lahko za svoje izjave dajejo tudi zagotovila. Ostali namreč lahko v najboljšem primeru govorimo v pogojnikih ali postavljamo vprašanja. Verjamem, da se imamo vsi iz tega priložnost česa naučiti? Jaz sem se.
Prizadetim in prestrašenim ter zaskrbljenim se ob tem iskreno opravičujem in sprejemam pokoro. Opravičujem se tudi za insinuacije v zvezi s holokavstom, ki nam je sicer vsem v trajni opomin in neprijeten spomin. Kljub vsemu si močno želim, da bi dajalci informacij o epidemiji in epidemičnih ukrepih zvišali raven komuniciranja in standarde za potrjevanje in uvajanje vseh postopkov, med katere sodijo tudi cepljenja. Tako bi se vsakršni dvomi v pravilnost in poštenost slednjih sproti, odkrito in transparentno rahljali v enakopravnem dialogu z javnostjo.

 

Po zadnjih 24 urah spletnega maratona zaradi samovoljne, novinarsko neetične objave osebne komunikacije z Ivo Raičevič,...

Objavil/a Stanko Pušenjak dne Ponedeljek, 07. december 2020