Ljudje, ki so dočakali več kot 100 let, so redno jedli to preprosto enolončnico

19. 12. 2025, 08:00 | Vir: Aktivni.si
4 / 5
Profimedia

KAKO PRIPRAVIMO TAKŠNO ENOLONČNICO?
Sestavine:
Korenje;
Zelena;
Čebula;
Krompir;
Česen;
Paradižnik v pločevinki;
Jušna osnova;
Fižol (ali čičerika);
Ječmen (ali testenine);
Začimbe po okusu.

Količino sestavin prilagodite lastnim potrebam in okusu.

Priprava:

1. Vso zelenjavo narežite na kocke.

2. Na oljčnem olju pri srednji temperaturi prepražite čebulo, korenje, zeleno in začimbe. Vse skupaj dobro premešajte, nato pa dodajte še nasekljan česen in vse skupaj prepražite.

3. Ko se krompir in korenje rahlo zmehčata, zelenjavi primešajte še paradižnik, jušno osnovo in fižol ter vse skupaj dobro pomešajte. Enolončnico pokuhajte na zmernem ognju približno 15 minut.

4. Ko je krompir že skoraj kuhan, primešajte še ječmen oziroma testenine. Ko je ogljikov hidrat kuhan, jed odstavite iz štedilnika in jo postrezite.