10. 1. 2023, 06:00 | Vir: Aktivni.si

Ste januar vzeli kot nov začetek? Za vas imamo nekaj predlogov, česa se lahko lotite takoj

Profimedia

Čeprav naj bi bil prvi mesec leta kot nalašč primeren za nove začetke, lahko na novo začnete, kadarkoli se za to odločite. Vsekakor vam ni treba čakati na tisti "nesrečni" ponedeljek ali si na glas ponavljati ''jutri pa res začnem". Obudite kakšno navado, ki jo že dolgo zanemarjate, ali pa si omislite kaj novega.

Januar naj bi bil mesec novih začetkov, zato vam dajemo nekaj idej, česa se lahko lotite – danes ali takrat, ko boste pripravljeni in boste imeli dovolj prostora in časa za nekaj novega. Nič hudega ni, če ne začnete z ničemer in le vzdržujete dobre navade, ki jih že imate. 

Začnite pri sebi

Osredotočanje nase in posvečanje časa samemu sebi ni sebično, ampak nujno potrebno. Da bi lahko najbolje zakorakali v novo leto, na seznam čim večkrat uvrstite čas zase – za počitek, sprehod, za katerega vedno zmanjka časa, da boste doma pojedli skuhan obrok, odpravili že dlje časa trajajoče zdravstvene težave ...

Profimedia

Prekinite eno slabo navado

Ste si spet zadali preveč in boste januarja opustili kar vse slabe navade, ki jih imate? Raje začnite postopoma in poskrbite, da vam zagotovo uspe. Ena slaba navada bo za začetek dovolj. Naredite načrt, kako jo boste opustili. 

Naredite korak zunaj vašega območja udobja

Nove stvari nas plašijo, zato neradi vpeljemo kaj takšnega v svoje življenje. Vendar ne boste morali napredovati, če ostanete v svojem varnem mehurčku. Zagotovo vas mika kaj, česar si do sedaj niste upali storiti. Januarja je čas, da se končno lotite podviga.

Začnite z jutranjo ali večerjo rutino

Ali zjutraj odhitite skozi vrata ali se zvečer ne morete spraviti v posteljo? Izberite en del dneva in vpeljite rutino. Bodite dosledni, da postane nekaj naravnega, kar boste počeli vsak večer ali jutro. 

Profimedia

Načrtujte obroke

Naredite preglednico in si vzemite čas en dan v tednu, da jo izpolnete. Zapišite predvsem, kaj boste jedli za kosila in poleg tega vse sestavine, ki jih potrebujete. Tako, pa ste hkrati izdelali še nakupovalni seznam. Da si vse skupaj olajšajte, vsaj delno obroke pripravite že prej. 

Organizirajte se

V svoj dan vpeljite nekaj reda tam, kjer je to potrebno. Morda potrebujete natančen seznam nalog v službi, ali morate organizirati svoje delovno okolje. Ali pa se lotite organizacije omare, kuhinjskih omaric, vadbe ... Sami veste, kje trenutno vlada zmeda. 

Profimedia

Naj bo prioriteta spanje

Decembra nas rado zanese in v posteljo odhajamo pozno zaradi vseh zabav. A zjutraj je potrebno vstati ob isti uri kot vedno ... Če ste že nekaj časa neprespani, ste pozabili, kako veliko energije imate in kako lažje opravljate vse naloge, ko telo dobi dovolj nočnega počitka. Osredotočite se na urejen spalni ritem. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.