5. 3. 2020, 22:46 | Vir: STA

Število okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji naraslo na šest

Xinhua/STA

Število okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji je naraslo na šest. Kot je za Odmeve na Televiziji Slovenija pojasnila državna sekretarka Simona Repar Bornšek, gre pri dveh novo potrjenih okužbah za moškega in žensko, ki sta potovala po Italiji. Med oddajo pa so dobili podatek o še šestem primeru potrjene okužbe.

Moški in ženska, ki sta potovala po Italiji sta se po prvih podatkih bržkone tam tudi okužila, je za Odmeve dejala direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje Nina Pirnat. Po zdaj znanih podatkih torej nista povezana s skupino prvih treh okuženih, kjer je šlo za trojico, ki je v organizirani skupini potovala po Maroku.

Šesti pa naj bi bil po navedbah televizije mlajši moški s Štajerskega. Podrobnosti še niso znane.

Po besedah državne sekretarke na ministrstvu za zdravje Repar Bornškove je stanje dvojice stabilno, oba sta ravnala po protokolih.

Predstojnica infekcijske klinike ljubljanskega kliničnega centra Tatjana Lejko Zupanc je v oddaji navedla, da je stanje vseh okuženih dobro. Vsi so v izolaciji v bolnici, če bodo imeli več primerov ljudi, ki bodo potrebovali bolnišnično zdravljenje, pa bodo tiste, ki simptomov bolezni ne kažejo, poslali domov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.