17. 6. 2022, 17:17 | Vir: Aktivni.si

Triki, kako lahko preprečite prehlad zaradi klime

Profimedia
Triki, kako lahko preprečite prehlad zaradi klime (foto: Profimedia)

Včasih je vročina tako neznosna, da jo težko prenašamo, zato si poiščemo senco ali pa se hladimo s pomočjo klimatskih naprav. A pretiravanje z uporabo le teh lahko škoduje našemu zdravju.

V vročih poletnih dneh nas morda pogosto zamika, da bi temperaturo doma ali v avtomobilu nastavili na najnižjo možno. A ravno s takim dejanjem lahko hitro pride do prehlada. Poskrbite torej, da je klima nastavljena na zmerno temperaturo; v splošnem to pomeni med 23 in 25°C.

Klimo vsako leto servisirajte

Ste vedeli, da tudi klima potrebuje reden servis? S tem odstranite morebitno umazanijo, ki prihaja v zrak. V kolikor klima ni redno servisirana, to lahko vpliva na kakovost zraka, kar pa lahko tudi razdraži dihala in povzroči prehladu podobne simptome.

Profimedia


Preverite, kako lahko ocenite kakovost zraka v svojem domu >

Oblecite se

Precej smiseln nasvet, na katerega pa pogosto pozabimo. Če se odpravite nekam, kjer veste da imajo hlajenje (trgovina, služba...), s seboj vedno vzemite še kakšen dodaten kos oblačila, ki vas bo ogrel. Takoj, ko začutite, da vam je mrzlo, se bolj oblecite (če nimate možnosti povišati temperature).

Profimedia

Poskrbite za svoj imunski sistem

Prehladom pa se boste izognili tudi tako, da okrepite svoj imunski sistem. Ostajajte aktivni, poskrbite za ustrezno prehrano ter se izogibajte stresnim situacijam. Prav tako pa telesu zagotovite tudi zadostno količino spanca. Z zdravimi navadami boste poskrbeli tudi za zdravo telo, zaradi česar bodo prehladi redkejši in blažji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.