Ukrep pred poletjem: to je tista skrivnost bolj gladke in polne kože!

10. 6. 2020, 06:00 | Promocijsko sporočilo

              Ukrep pred poletjem: to je tista skrivnost bolj gladke in polne kože! (foto: Vichy Mineral 89) Vichy Mineral 89

Ko je koža v stresu, nam to pokaže. Poleg tega, kaj vnašamo na in v telo, sta zdravje in lepota naše kože odvisna tudi od zunanjih vplivov, ki jo slabijo. Kako ji vrniti svežino?

Koža je ogledalo naše prehrane in zadostne hidracije, ustrezne nege, zaščite in čiščenja pa tudi zunanjih dražljajev. Nanjo na primer vplivata že suh in umazan zrak.

Tudi koža potrebuje dober spanec in zaščito pred onesnaženim zrakom

Na koži se pozna marsikaj, tudi primanjkljaj spanca in stres, ki postajata globalna težava sodobne družbe. Koža se namreč obnavlja tudi med spanjem, pomanjkanje kakovostnega počitka ali moten ritem pa se lahko poznata z manjšimi gubicami in sivkastim tenom kože. V svoj "projekt lepa koža" je tako nujno vključiti tudi ustrezno prehrano in urediti spalno rutino.

Vichy Mineral 89


Na pospešeno staranje in izsuševanje kože vpliva tudi onesnaženost zraka, ki v večjih mestih postaja vedno večja težava. To je lahko tudi eden od vzrokov za dehidrirano in razdraženo kožo, poleg pomanjkanja vitamina E, ki je pomemben pri boju proti oksidacijskim procesom. Vitamin E je namreč glavni antioksidant v našem telesu, ki zaščiti membrane telesnih celic pred poškodbami. In te poškodbe koža težko skrije.

Vsi ti dejavniki slabšajo funkcijo kožne pregrade, ki ščiti proti zunanjim in notranjim škodljivim učinkom. Posledice oslabljene kožne pregrade se tako kažejo z dehidrirano kožo, ki lahko tudi pordeči, koža je bolj občutljiva in brez sijaja. Takšna neravnovesja v koži rušijo obrambne mehanizme, ki pa jim moramo včasih malo pomagati. Kako? Z ustrezno nego, seveda.

Koža je (zado)voljna, ko ima dovolj vlage

Naši koži najbolj ustreza okolje z vlažnim zrakom, nekje med 40 in 70 odstotki vlage. Prav navlažena koža je najbolj mehka in gladka. Zadnjih nekaj tednov smo pogosto preživljali doma, v notranjih prostorih, kjer pa pogosto manjka vlage. Poleg tega se ozračje počasi ogreva, preden pa se pomlad prevesi v poletje, nas čaka še nekaj tednov muhastega vremena, kar občuti tudi koža.

Vichy Mineral 89

Temperaturne spremembe pustijo davek na naši koži. Ta namreč doživlja termalne šoke že pri tem, ko iz hladnejše zunanjosti stopimo v suho in toplejšo notranjost ter obratno v toplejših mesecih. Še pred poletjem torej poskrbite, da jo pred tem obranite! Koža za tako temperaturno prilagoditev namreč potrebuje več časa. Nagle spremembe temperature in klime pa so tako lahko vzrok za hitro izgubo vlage v koži, kar pusti nelagoden občutek zategovanja.

Vsi našteti neugodni pogoji delujejo na stanje vaše kože, ki ni imuna na konstantne hitre spremembe. Posledice se kažejo v učinkovitosti kože pri zadrževanju vlage v sebi, saj ji to oslabi kožno pregrado, torej zgornjo plast povrhnjice in hidrolipidni sloj, ki jo pokriva. Koža tako izgublja še več vode in ostalih pomembnih komponent, ki ji dajejo lep in zdrav videz.

Trik za 20 odstotkov bolj gladko in polno kožo

Pri znamki Vichy so za takšne primere razvili Minéral 89 booster, ki s hialuronsko kislino pomaga v koži zadržati vodo, ta pa je zato videti bolj gladka in polna. Posebnost izdelka je vulkanska voda, ki je del vsakega Vichyjevega izdelka za nego obraza. Zakaj vulkanska? Izvira namreč v osrčju francoskih vulkanov in se na svoji poti skozi globine napolni z minerali in mikroelementi – vsebuje 15 ključnih mineralov, ki krepijo kožo in ji vračajo sijaj.

Vichy Mineral 89

V testiranje so vključili 52 žensk, ki so v obdobju štirih tednov na kožo vsak dan dvakrat - zjutraj in zvečer - nanesle Minéral 89. Rezultati so pri udeleženkah pokazali 20 odstotne razlike v gladkosti in polnejšem videzu kože.

Minéral 89 kot kombinacija vulkanske vode Vichy prvič doslej v 89-odstotni koncentraciji, združeni s hialuronsko kislino naravnega izvora, na koži ustvari nevidno zaščitno plast. Ta deluje kot prva linija obrambe kože pred zunanjimi vplivi in učinkovito krepi njeno varovalno funkcijo. Njegova tekstura vsebuje tudi posebno tehnologijo, ki ščiti pred onesnaženim zrakom in koži vrača odpornost ter ščiti kožne lipide pred oksidacijo. Minéral 89 krepi funkcijo kožne pregrade proti zunanjim in notranjim škodljivim učinkom in se uporablja kot prvi korak dnevne rutine za nego kože v mestnem okolju.

Za koga je booster namenjen? Primeren je za vse tipe kože, z njegovo pomočjo pa bo spet navlažena, sijoča in boljšega tonusa. Nanesete ga na čisto kožo kot prvi korak vaše dnevne rutine za nego kože, ki ji nato lahko dodate še dnevno kremo. Lahko pa služi tudi kot samostojna nega za vsak dan in kožni pregradi pomaga opravljati svojo najpomembnejšo funkcijo. Kje najdete svojega? Naprodaj je v lekarnah!

Zaščitena koža, ki se ima možnost in čas obnavljati tudi, ko je v stresu, je zdrava in lepa koža. In včasih tudi ta potrebuje malo naše pomoči.