V vas se skriva odgovor, zakaj ne morete shujšati ali ohraniti teže

10. 11. 2020, 15:52 | Promocijsko sporočilo

              V vas se skriva odgovor, zakaj ne morete shujšati ali ohraniti teže (foto: PROMO) PROMO


Imate tudi vi dovolj ugibanja, katera dieta vam najbolj ustreza ter kako učinkovito in dolgoročno izgubiti odvečno težo? Bi verjeli, da odgovor, kako ohranjati zdravje in izboljšati svoje počutje, pravzaprav nosite v sebi? Tako je, odgovor se skriva v vaših genih.

Če ste se spraševali, zakaj splošne smernice o zdravi prehrani pri vas ne kažejo želenih rezultatov, je najbolje prej ugotoviti, kakšna prehrana ustreza prav vašemu (specifičnemu) organizmu. To lahko ugotovite s preprostim testom DNA.

S pomočjo svojih genetskih predispozicij zasnujte svoj prehranski načrt

Vsako telo je drugačno in ima svoje unikatne potrebe. Ko te dovolj dobro spoznate, boste lahko zasnovali prehranski načrt, ki vam bo uspešno pomagal ohranjati zdravje, izboljšati počutje in ne nazadnje oklestiti tiste odvečne kilograme.

Poznavanje genetskih predispozicij za debelost vam lahko služi kot pravočasno opozorilo in priložnost, da spremenite svoj življenjski slog. Tako boste končno lahko oblikovali popolne obroke za svoj organizem, ki vam bodo zagotovili vsa potrebna hranila in čim manj odvečne energije.

Govorimo o analizi vaših genetskih predispozicij, o genetskem testu, ki vam pokaže, koliko ste nagnjeni k debelosti ter kakšen je odziv vašega telesa na ogljikove hidrate in maščobe, tako pa vam pomaga zasnovati pravo dieto za najboljši rezultat – optimalna uravnotežena prehrana, ki bo privedla do zdrave teže. 

PROMO

Z genetskim testom boste izvedeli kolikšen delež dnevnega jedilnika naj zastopajo ogljikovi hidrati, ali je bolje, da v svojo prehrano vključite več beljakovin. Spoznali boste, ali je kava res dobra za vaše počutje in več energije, ali jo morda raje zamenjate z zelenim čajem? Geni razkrijejo tudi to, ali je za vas bolj učinkovita anaerobna ali aerobna vadba oz. ali je bolj priporočljiv vzdržljivostni trening, ker imate gen za kurjenje maščobe.

Odgovore na zgornja vprašanja vam razkrijejo testi Lifestyle DNA, ki jih ponuja slovensko podjetje GenePlanet. Izbirate lahko med šestimi različnimi testi, za celosten vpogled v svoj življenjski slog izberite komplet 6 testov DNK, ki razkrijejo vaše genetske predispozicije za vsa najpomembnejša področja vašega vsakdana.

Kaj nam povedo določeni geni?

→ Nasičene maščobe so vir energije, a njihov prevelik vnos lahko zviša holesterol in tudi številko na tehtnici. Če se izkaže, da ste nosilec neugodne različice gena APOA2, so lahko ti učinki pri vas še večji – uživanje nasičenih maščob bo v tem primeru dvakrat bolj verjetno pospešilo nabiranje kilogramov.

→ Veliko ljudi, ki hujša, izgubljeno težo pridobi nazaj. Gen ADIPOQ vpliva na uspešno hujšanje in ljudje z vsaj eno ugodno (a redko) različico gena dolgoročno izgubijo prekomerno težo.

→ Kako uspešno se lahko upremo sladkim skušnjavam, ni le vprašanje naše trdne volje. Posamezniki z neugodno različico gena ADRA2A veliko pogosteje posežejo po sladkih pregrehah.

Oglejte si PRIMER, kako vam lahko razlike v genih pomagajo pri zmanjšanju obsega pasu.
Na podlagi rezultatov testa DNK boste tako lahko naredili tisto spremembo v svojem življenjskem slogu, ki bo prinesla spremembo v vašem počutju in zdravju. 

Rezultati, razlaga, posvet in priporočila

Ko prejmete rezultate, so analizirane značilnosti predstavljene z barvami, ki jasno označujejo, ali je rezultat dober ali morate posameznim področjem nameniti več pozornosti. Vsaka analiza vključuje enostavno pojasnjen rezultat ter personalizirana priporočila in nasvete, kako na podlagi rezultatov prilagoditi svoj življenjski slog.

Z opravljenim testom Lifestyle DNA torej ne boste dobili le rezultatov, temveč tudi priporočila, s katerimi boste lahko izboljšali svoje splošno počutje. Na voljo vam je prav tako osebni posvet po telefonu, lahko se (30 minut brezplačno) posvetujete s strokovnjakom za šport in prehrano. Posebno pozornost boste namenili neugodnim predispozicijam in temu, kako svoje gene obrniti v svojo korist. 

PROMO
Vaš življenjski slog v številkah

Vpogled v svoje trenutno zdravstveno stanje lahko brezplačno pridobite takoj. Izračun Health Scora temelji na znanstvenih raziskavah, pridobite ga enostavno z reševanjem vprašalnika o življenjskem slogu in s telesnimi meritvami. Health Score na osnovi vaših objektivnih podatkov oblikuje osebna priporočila, ki jih lahko vključite v svojo dnevno rutino, kot je, da morate povečati vnos vlaknin v svoj organizem, jesti manj predelanih živil in več antioksidantov ter redno vaditi jogo ali kolesariti.

Izračun Health Scora je brezplačen in ga lahko pridobite tudi, če se ne odločite za opravljanje testa DNK.

Z osebnim posvetom vam lahko tudi pomagajo združiti osebna priporočila iz testov in izračuna Health Score v zaokrožen načrt za ohranjanje zdravje in dobrega počutja – oblikovanje osebnih strategij za optimalno prehrano, športno aktivnost, spanje in počutje.

Tako preprosto je!

1. Do svojega testa vas loči le KLIK in na dom boste prejeli set za odvzem vzorca.

2. Preprosto, hitro in neboleče odvzamete vzorec sline.

3. Svoj vzorec brezplačno po pošti pošljete v laboratorij.

4. Rezultati genetskega testa so dostopni na varovani spletni platformi GenePlanet, do katere dostopate s svojim uporabniškim imenom in geslom. Dostopni so po približno treh do štirih tednih od opravljenega testa in so na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Kaj vsebuje set za odvzem vzorca DNK?

Test za domačo uporabo vključuje zbiralnik sline za odvzem vzorca, embalažo za shranjevanje vzorca in prednaslovljeno kuverto, v kateri izdelek brezplačno pošljete na analizo. Priložena so razumljiva navodila za odvzem vzorca in registracijo na spletni platformi GenePlanet.

Kako pravilno odvzeti vzorec sline za test DNK, si oglejte v tem VIDEU!

Za še boljšo predstavo o tem, kaj vse pridobite z genetskim testom, pa si preberite na tej povezavi.

Podjetje GenePlanet analize izvaja v ISO-certificiranem laboratoriju, vaše podatke pa uporablja v skladu z lokalno in evropsko zakonodajo, GDPR in standardom ISO 27001.