A. B. | 20. 3. 2022, 09:16

TO počnejo ljudje, ki so v službi resnično zadovoljni

Profimedia
Vdih in ... izdih. (foto: Profimedia)

Vdih in ... izdih.

Dobra novica za vse, ki ste nezadovoljni na svojem delovnem mestu. Obstaja rešitev, ki bo povečala vaše zadovoljstvo.

Če se v delovnem okolju znajdete pod pritiski pričakovanj drugih ljudi, ki vam povzročajo frustracije in občutke nezadovoljstva, je prvi nasvet ta, da prisluhnete svojim občutkom. Vi ste svoj najboljši prijatelj in čas je, da si prisluhnete enako, kot bi to storili, če bi vam o svojem počutjem potarnala vaša ljubljena oseba.

Ste vedeli, da lahko sami lahko poskrbite za to, da se na delovnem mestu počutite bolje? Ustvarite si občutke sprejetosti in udobja.

TO so 4 spremembe, na katere ste predolgo čakali 

1. Spreobrnite čustveni pritisk in napetosti v svoj prid
Občutek odgovornosti in dokazovanja o naši sposobnosti sta tista, ki nas mnogokrat vodita do občutka pritiska in napetosti. Zmerne ravni pritiska nam pomagajo, da smo bolj produktivni in motivirani za delo, dlje časa trajajoči psihični pritiski pa lahko vodijo do kroničnega doživljanja strahu, živčne vznemirjenosti, razdražljivosti, negotovosti in zmede. 
Vsi si želimo uspeti, a pogum je prav to - da si znamo prisluhniti in se ustaviti, ko je za to čas. Ničesar ne boste zamudili. 

2. Objemite občutek odpora
Ena najpogostejših stvari, ki ste jih sigurno slišali tudi vi - "občutek imam, da me ne poslušajo". S tem narašča tudi odpor do dela, saj je biti slišan ena najosnovnejših človeških želja. Odpor je ključen znak, saj kaže na to, da smo dlje časa izpolnjevali pričakovanja in zahteve drugih, sebi pa pri tem nismo prisluhnili. Si res želite delati na delovnem mestu, kjer bodo vaše ideje ostale neizražene? Čas je, da izrazite svoje mnenje in se postavite zase

3. Upoštevajte svoje frustracije
Če si zelo pogosto želite, da bi naredili marsikaj drugač, je to znak, da morate spremeniti svoj odnos do dela, ki ga ustvarite. Frustracijo sicer ljudje občutimo zelo pogosto in je sama po sebi povsem normalna, a če se ji ne posvečamo lahko tak odnos vodi tudi do nemoči. Morda imate občutek, da ste pri delu že vse dosegli in se vrtite v istih krogih. Morda se vam zdi, da ste omejeni pri doseganju ciljev, da vas nekaj zadržuje in da stojite na mestu. Frustracija nam sporoča, da nekaj nič več ne deluje tako, kot je včasih. 

4. Sprejmite lastno nelagodje
Nič več vam ni prijetno. Vse vam gre na živce. Nihče ne razume potenciala vaših idej. Stopite korak nazaj in sprva vprašajte sebe, kaj si želite. Razumevanje naših najglobjih želja nas lahko popelje v nebo. In ne, to ni kliše. Vedno bi lahko kaj naredili drugače, ampak samo, če bomo na koncu enako srečni in zadovoljni. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.