Prehladna obolenja, kašelj, smrkanje ... Vse neprijetnosti zimskih dni so s pomočjo te jedi lahko preteklost.
V sezoni prehladov in gripe je priprava hranljive in okusne juhe lahko pravi čudež za imunski sistem. Tako imenovana penicilin juha združuje zelenjavo, začimbe in piščančje meso v popolno krepčilno juho, ki okrepi telo in blagodejno vpliva na zdravje. Njena priprava je preprosta in hitra, lahko se je lotijo tudi popolni kulinarični začetniki.
Sestavine:
- piščančji file
- 5 srednje velikih korenčkov
- 1 por
- 4 stebla zelene
- 1,2 l vode
- 4 srednje velike krompirje
- kos ingverja
- 4 stroke česna
- kurkuma, poper, suhi začimbni dodatek po okusu
- peteršilj
Priprava:
Zelenjavo narežite na kocke ali trakove. Na malce olja popražite korenje, por in zeleno, dokler se ne zmehčajo. Dodajte kurkumo, poper in suhi začimbni dodatek po okusu ter na hitro prepražite.Zalijte z vodo (približno 1,2 l) in dodajte piščančji file. Kuhajte 10 minut, nato dodajte krompir, ingver in česen. Ko sta meso in zelenjava skuhana, meso vzemite ven, ga natrgate in vrnite v juho. Na koncu dodajte sveže nasekljan peteršilj.
Preberite še:
- Domače jedi iz bivše Jugoslavije, ki so jih naše babice imele za zdravilne: "Ko smo se tako hranili, smo pokali od zdravja"
- Recept, s katerim razvajate brbončice in obenem okrepite odpornost (obožujejo ga tudi otroci)
- Okrepite svojo odpornost proti prehladu in gripi s pomočjo teh petih naravnih zdravil
Ta juha je pravi mali zaklad v krožniku: okusna, hranljiva in polna sestavin, ki pomagajo krepiti imunski sistem. Idealna je za vse, ki se želijo zaščititi v sezoni virusov in prehladov. Ob juhi si lahko pripravite samo solato - iz radiča, zelja, rdeče pese ... In obrok bo popoln.