1. 10. 2019, 15:00 | Vir: STA

Višek od 3.719.000 zbranih sredstev po Krisovi operaciji še za druge otroke!

profimedia

V društvu Palčica Pomagalčica so se danes ob zaključku akcije zbiranja sredstev za dečka Krisa zahvalili vsem majhnim in velikim donatorjem. Do zdaj so brez donatorskih in sponzorskih pogodb zbrali preko 3.719.000 evrov, z denarjem, ki bo ostal po Krisovi operaciji, pa bodo risali nove nasmehe na ustih otrok, potrebnih pomoči.

Palčica pomagalčica in dobrodelni škrati je majhno dobrodelno društvo, vsi njihovi člani pa so prostovoljci in za svojo dejavnosti ne prejemajo plačila. Preko različnih akcij želijo delovati dobrodelno, etično in tudi ekološko, v ospredju njihovega delovanja pa je predvsem pomoč otrokom iz različnih ranljivih skupin, je na današnji novinarski konferenci ob koncu akcije zbiranja sredstev za Krisa poudarila predsednica društva Larisa Štoka.

Že pred zadnjo akcijo za Krisa so denimo zbrali deset ton časopisnega papirja, s čimer so pripravili pakete počitniškega razvajanja za več deset otrok v stiski. Prav tako so uspeli povezati že okoli sto gostinskih lokalov in hotelov na slovenski obali ter več kot 30 javnih ustanov, prek katerih zbirajo zamaške. Z vzpostavitvijo tovrstne verige lahko v primeru, da bi starši potrebovali pomoč za svojega otroka, nemudoma pomagali, je navedla Štokova.

V akciji za Krisa so prejeli veliko majhnih, a "srčnih" nakazil, pa tudi velikih, zbiranje prek SMS sporočil pa so ustavili takoj, ko so dosegli potreben znesek. Kmalu pa je postalo jasno, da bodo potreben znesek za Krisovo zdravilo presegli. Tako so do zdaj zbrali nekaj več kot 3.719.000 evrov, v kar še niso vštete donatorske in sponzorske pogodbe, ki polnijo poštni nabiralnik.

"Zelo veseli smo, da bomo lahko dejansko s tem denarjem, ki je ostal, risali nove nasmehe," je dodala Štokova in napovedali, da bodo sproti in transparentno poročali tudi o vseh stroških Krisovega zdravljenja do popolne rehabilitacije.

Na novinarski konferenci sta bila prisotna tudi Krisova starša Ana Jerak in Matteo Zudich. Krisova Mama je v čustvenem nastopu spomnila, da je za njimi neverjetno obdobje, polno čustev in hvaležnosti. "Želja, da bi najinemu sinčku lahko omogočila polno in dostojno življenje, kakršnega si zasluži, nas je gnala tudi naprej, ko je bilo najtežje," je povedala. Kot je dodala, so zdaj bližje cilju, a bodo podporo Slovencev potrebovali še naprej.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.