1. 5. 2022, 10:00

Zakaj znana slovenska imena pijejo svoj urin?

Posnetek zaslona video RTV Slovenija

Veliko ljudi pije svoj urin. Med njimi je tudi znana slovenska voditeljica in igralka Zvezdana Mlakar.

Poznate urinoterapijo? V urinu naj bi bile energetske informacije, ki jih, če jih zaužijete, vrnete nazaj v telo in tako občutite blagodejne učinke.

V dosedanji uporabi se je urin pokazal kot dobra pomoč pri celjenju manjših ran in opeklin, težavah z dlesnimi, je zapisal znanstvenik Joseph Eldor v svojem delu Urotherapy for patients with cancer.

Zdravilen za paciente z rakom

Eldor piše naj bi urin okrepil delovanje ledvic, pomagal pri prehladu, vročini, astmi, kožnih boleznih, očesnih in ušesnih težavah, glavobolu in pri zaprtju. Sečnina naj bi delovala protibakterijsko in protiglivično.

Urin rakavih bolnikov vsebuje antigene določenega tumorja. Zato bi morda lahko zaužit urin spodbujal nastajanje ustreznih protiteles. Kljub temu zaenkrat ni znanstvenega dokaza o učinkovitosti urina pri zdravljenju raka.

Urin pijeta tudi znani Slovenki

Spomnimo, pred leti je slovensko javnost šokirala Zvezdana Mlakar, ko je med jutranjo oddajo na nacionalni televiziji na dušek spila svoj urin.

Po tem je javnost Mlakarjevo zaradi dejanja kritizirala, ta pa se v intervjuju za Jano branila: "Sploh pa ljudje ne vedo, da je urin sterilen. Navsezadnje si tudi med seksom izmenjamo razne tekočine, pa se nihče ne zgraža nad tem."

Poleg Mlakarjeve pa je javnosti znano, da svoj urin pije tudi učiteljica joge in duhovnosti ter podjetnica Savina Atai.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.