Uredništvo | 16. 4. 2024, 11:41

Fotograf na Antarktiki prvič v zgodovini posnel ta izjemni prizor (VIDEO)

Profimedia/fotomontaža

Najbolj odročni kotički sveta še skrivajo kakšno skrivnost. Vztrajanje raziskovalcev na obali Antarktike je obrodilo sadove. Dan, ki ga ne bodo pozabili.

Cesarski pingvin je največja vrsta pingvina, naseljuje pa antarktične obale. Skozi leta je predvsem zaradi raziskovalcev, ki se odpravljajo na to odročno območje, znanega čedalje več o teh živalih. Veliko informacij pa nam posredujejo tudi sateliti.

Pred časom smo poročali, da je satelit razkril čudovito novico, in sicer, da na Antarktiki živi več cesarskih pingvinov, kot so mislili do zdaj. Odkrili so kar štiri nove kolonije, kar pomeni, da je vsega skupaj zdaj na Antarktiki 66 kolonij cesarskih pingvinov.

Cesarski pingvin je največja vrsta pingvina.

Cesarski pingvin je največja vrsta pingvina.

Profimedia

To so čudovite novice, kajti pingvini so živali, ki jih podnebne spremembe še posebej ogrožajo, poleg severnih medvedov je to najbolj ogrožena žival na svetu, ki se bo morala za preživetje močno prilagoditi (znanstveniki recimo napovedujejo, da bo do konca stoletja izginilo kar 70 % kraljevih pingvinov). 

Čudoviti pa so tudi posnetki, ki so pred kratkim prišli v javnost, in to prvič v zgodovini! Fotograf National Geographica Bertey Gregory je na kamero ujel zgodovinski trenutek, ko je na stotine šestmesečnih cesarskih pingvinov s klifa prvič poskakalo v vodo. Najprej najpogumnejši, nato so sledili preostali ...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABC World News Tonight (@abcworldnewstonight)

"Do zdaj sem videl samo cesarske pingvine, kako skačejo z ledu v vodo, in še to je bilo zgolj z nekaj metrov višine," je povedal šokirani in presrečni fotograf. Znanstveniki pravijo, da je to še en znak njihovega upora (ali prilagoditve) na to, da je morskega ledu vse manj. 

To je bilo prvo 'potovanje' pingvinov od njihove kolonije v širni ocean, njihovo prvo plavanje in posnetki so naravnost osupljivi. 

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu