12. 5. 2024, 16:14 | Vir: STA

Preverite, kje pri nas lahko vidite okoli 200 različnih vrst mačk!

Profimedia

Ljubljana ta konec tedna znova gosti mednarodno razstavo mačk, ki jo prireja Felinološko društvo Ljubljana.

 Za prestižne nazive najlepših mačk se na razstavi potegujejo pasemske in domače mačke, med njimi so tudi predstavnice pasem, ki so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, so v informacijah za obiskovalce zapisali organizatorji.

Mednarodna razstava mačk se je v ljubljanski hali Tivoli odprla v soboto, mačje manekenke pa bodo na ogled še danes do 18. ure. Za naslove najlepših mačk se potegujejo po pravilih krovne mednarodne felinološke zveze. Razstave se po navedbah organizatorja običajno udeležijo razstavljavci in vzreditelji iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske ter ostalih okoliških držav.

Na tovrstnih razstavah Felinološkega društva Ljubljana je ponavadi možnost videti okoli 200 mačk številnih pasem v pisanih barvnih odtenkih, od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, od dolgodlakih do tistih brez dlake, od velikih do malo manjših. Kot dodaten razlog za obisk razstave so organizatorji navedli informacijo, da so nekatere predstavnice pasem v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni.

Za mačjeljubce, ki obiščejo razstavo, so pripravili tudi spremljevalni program, v katerem so stojnice s ponudbo izdelkov, povezanih z mačkami, in podrobnejša predstavitev nekaterih pasem. Obiskovalcem so na voljo informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi, sicer pa imajo tudi obiskovalci možnost glasovati za najlepšo mačko.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk