Uredništvo | 19. 5. 2024, 11:20

Na Gorenjskem se odvija prava iskalna akcija, Lili pa beži po svoje

K9 iskanje pogrešanih - Slovenija

Številni okoliški prebivalci so se priključili iskalni akciji in poročajo o tem, kje so Lili videli in kdaj. Zanjo stiska pesti vsa Slovenija. 

Prvo objavo o pogrešani psički Lili so v K9 iskanje pogrešanih - Slovenija, objavili pred nekaj dnevi. "Lili (shizu) je nekaj kil težka majhna psička, ki se je izvila iz oprsnice pobegnila v Preddvoru. Psica se boji vsega in zato pred vsem in vsemi beži!, so zapisali na Facebook profilu.

Svoje sledilce so zaprosili za pomoč in kmalu so se začeli javljati ljudje, ki so sporočali, kje in kdaj so Lili videli. Zapisali so še, naj Lili nikar ne lovijo, saj je zelo hitra in majhna psica, ki jo je nemogoče zadržati.

Lili je majhna in zelo hitra psička.

Lili je majhna in zelo hitra psička.

K9 iskanje pogrešanih - Slovenija

"Upamo, da se bo nekje ustavila in se tam nekaj časa zadrževala, ker je to edina možnost, da jo prestrežemo," so dodali.

Njihova prva objava je dajala občutek resnosti situacije in nadaljnje so to še potrdile, a vendarle so sporočili novico, ki ni bila ne dobra, pa tudi zelo slaba ne: "Po podatkih, ki smo jih tako zbrali, se Lili giblje na rdečem območju, ki je še vedno precej veliko, ampak zaenkrat kaže, da ga nima namena zapustiti."

Potem je prišel trenutek, ko so Lili skoraj že ujeli, pa se jim je izmuznila v travo in tam izginila. Dron je 'povedal', da je Lili izginila iz trave in zopet so aktivirali svoje pse, da jo izsledijo.

Lili se zelo boji ljudi, na drugi strani pa nima strahu pred prometom in zato so zapisali še, da se ne sme približati Kranju: "Nima težav s prometom, ne motijo jo je kolesarji, jahači. Panično začne bežat, če vidi človeka iti peš ali stati." Lili, ustavi se!

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu