Uredništvo | 29. 3. 2024, 18:00

Slovenija, odkod grozote tvoje: pretresljive fotografije, ki razkrivajo posledice hudo mučenega psa

Fotografija je simbolična

Profimedia

V zavetiščih so vajeni vsega hudega, a ko so pred nekaj dnevi sprejeli tega pasjega reveža, so se tudi njim orosile oči. Ima kdo kakšno informacijo?

"Najden tavajoč na Teharski v Celju, popolnoma shiran, dobesedno kost in koža, z ranami od ketne okoli vratu, s predolgimi kremplji s katerimi le s težavo hodi, po glavi polit z nekakšno barvo, skrajno lačen, sestradan. Za zjokat. Tale revež je zasolzil tudi naše oči, pa so navajene vsega hudega," tako se glasi prva izmed treh objav Mačje hiše (neprofitne nevladne organizacije za zaščito živali) o psu, katerega zgodba trga srce.

Kljub temu, da kaj več od opisanega ni znanega, je jasno, da je za njim izjemno težko življenje. Pes je mlajši, nečipiran, še vedno prijazen do ljudi, rad ima pozornost. Kmalu po objavi so se po družbenih medijih začele pojavljati informacije in domneve, čigav naj bi bil kuža ter da naj bi o tem celo obstajali foto dokazi.

"Mi nimamo nobenih dokazov o čemerkoli, pes je bil najden na Teharski cesti in pripeljan v zavetišče. To je vse, s čimer razpolagamo. Če ima kdo kakršnekoli dokaze v obliki fotografij in izjav domnevnega lastnika, naj nam jim pošlje na info@macjahisa.si, na kontakt Policije ali celjski urad UVHVVR," so še zapisali v Mačji hiši.

Fotografije najdenega psa, ki sta ga samo kost in koža, so zares šokantne. Kakšen človek je zmožen tovrstnih grozodejstev? Zakaj si nekdo omisli psa, če zanj ni sposoben lepo skrbeti?

Najbolj žalostno je to, da je zgodba tega psa le ena izmed številnih zgodb ubogih živali, ki so jim na dnevni ravni priča zavetišča in živalovarstvene organizacije.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel