10. 2. 2024, 13:11 | Vir: STA

Berlinski živalski vrt žaluje: poginil je legendarni Ingo

Profimedia

Bil je najstarejši prebivalec živalskega vrta. 

V berlinskem živalskem vrtu je poginil njegov domnevno najstarejši prebivalec, flamingo Ingo, ki naj bi bil ob smrti star za svojo vrsto precej nadpovprečnih 75 let. Iz napisa na obročku okoli Ingove noge, ki so ga odkrili pred nekaj leti, je namreč razvidno, da se je izvalil 23. junija 1948.

Novico o smrti flaminga je pozno v sredo na Instagramu sporočil živalski vrt. "Rožnati plamenec je v Berlinu živel od leta 1955 - prava legenda," so zapisali v objavi, ki je naletela na precejšen odziv javnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoo Berlin (@zooberlin)

Pred nekaj leti so zaposleni v živalskem vrtu na obročku okoli Ingove noge odkrili napis, iz katerega je razvidno, da se je izvalil leta 1948 v Kairu. To pomeni, da je bil najstarejši prebivalec živalskega vrta, še starejši od gorile Fatou, ki se je skotila leta 1957.

Vendar pa Ingove starosti niso nikoli uradno potrdili, saj se drugi dokumenti, ki bi pričali o njegovo starosti, niso ohranili. Flamingi sicer v naravi v povprečju živijo približno 30 let. Po besedah vodje berlinskega živalskega vrta je Ingo več kot zavidljivo starost dosegel po zaslugi kakovostne veterinarske oskrbe in optimalnega prehranjevanja. Nezanemarljivo vlogo je imelo seveda tudi dejstvo, da v živalskem vrtu nanj niso prežali naravni plenilci.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord