N. D. | 10. 10. 2022, 15:25

Slovenec, ki je ustanovil portal brez čakalnih vrst

Aleksandra Saša Prelesnik

Metropolitan Slovenija je letos prvič v sodelovanju s partnerji in strokovno komisijo izbral 33 uspešnih mladih ljudi s petih različnih področij, ki ustvarjajo svet, v katerem bomo živeli jutri. S ponosom vam predstavljamo tretjega izjemnega posameznika, ki na področju zagonskih podjetij ustvarja nove trende, ruši rekorde in presega pričakovanja.

Generacija 2022 projekta Metropolitanovih 33 pod 33 je razdeljena na pet kategorij: šport, znanost, kultura, poslovni svet in zagonska podjetja. Celotni nabor je na voljo na posebni strani Metropolitanovih 33 pod 33

Spoznajte Mateja Žnidariča, doktorja medicine in ustanovitelja slovenske blagovne znamke Najzdravnik:

Matej Žnidarič je že od nekdaj raziskovalno usmerjen tip človeka, ki ga zanimajo znanost, tehnologija in podjetništvo. Njegova znamka Najzdravnik obsega portal za iskanje zasebnih zdravnikov - Najzdravnik.si, portal za ocenjevanje zdravstvenih storitev - Najzdravnik.net in spletno trgovino z medicinskimi pripomočki - Najzdravnik.com. Pred kratkim je znamko Najzdravnik razširil še v druge evropske države pod imenom Dottoria. Z njim smo med drugim poklepetali tudi o skupnih imenovalcih dela z bolniki ter podjetniškega sveta in o iskrici radovednosti, ki se v njem prebudi vsakič, ko se loti česa novega.

S kakšno vizijo ste zasnovali projekt Najzdravnik in kako ta pripomore h kakovostnejši zdravstveni izkušnji uporabnika?

Zaradi dolgih čakalnih vrst se veliko Slovencev odloči za izbiro zasebnega zdravnika, pri katerem so čakalne dobe krajše ali pa jih sploh ni. Pri tem pogosto naletijo na dilemo, katerega zasebnega zdravnika izbrati. Včasih lahko z osebno izkušnjo in priporočilom pomagajo prijatelji in znanci, velikokrat pa ne preostane drugega, kot da zdravnika za svojo težavo poskusimo poiskati na spletu. Ker sem se tudi jaz srečeval s podobnim problemom, sem med študijem medicine ustvaril prvi slovenski portal za iskanje zasebnih zdravnikov – Najzdravnik.si in portal za ocenjevanje zdravstvenih storitev Najzdravnik.net. Trgovina z medicinskimi pripomočki Najzdravnik.com se pod imenom Dottoria širi tudi na italijanski trg, na Malto ter v države Bližnjega vzhoda. Poleg dveh spletnih trgovin in dveh portalov sem letos ustvaril tudi strokovno recenzirano medicinsko revijo Najzdravnik, kjer svoje prispevke objavljajo zdravniki, specializanti in študenti medicine.

Aleksandra Saša Prelesnik

Kakšno poslanstvo občutite v svojem delu?

Moje poslanstvo pri razvoju blagovne znamke Najzdravnik je enako poslanstvu, ki ga uresničujem kot zdravnik. Tako delo z bolniki kot delo v podjetniškem svetu zahteva odgovornost in visoko mero strokovnosti. Skozi proces razvoja znamke si prizadevam, da izpolnim vsa pričakovanja uporabnikov mojih storitev.

Se morda spomnite prvega impulza, ki vas je usmeril v študij medicine?

Žal se ne spomnim trenutka, ko sem se odločil za študij medicine. V gimnaziji so me zanimale predvsem vsebine naravoslovnih predmetov, kot so kemija, biologija, fizika in matematika. In prav v medicini so združena številna naravoslovna področja, ki obravnavajo delovanje človeka.

Lahko izpostavite izkušnjo zadnjih let, ki vas je ogrela pri srcu in vam dala vedeti, da ste na pravi poti?

Skozi svojo podjetniško pot sem doživel že mnogo vzponov in padcev. Tisto, kar me najbolj razveseli, je zadovoljstvo mojih uporabnikov. Pred kratkim pa me je prav vaša nominacija zelo razveselila, saj mi je dala vedeti, da so moji realizirani projekti postali več kot zgolj ideje in neuresničene sanje.

Aleksandra Saša Prelesnik

Kaj je bilo tisto, kar vas je zares premaknilo na pot do današnjega uspeha?

Na svoje dozdajšnje delo še ne gledam kot življenjski uspeh. Je zgolj prvi korak k uresničevanju mojih dolgoročnih ciljev. Eden izmed teh je ustanovitev medicinskega centra in morda še kakšne fizične prodajalne medicinskih pripomočkov. V življenju me vedno ženejo ideje in nove zamisli, kako izboljšati svet okoli sebe. Vesel sem, da sem pri razvoju znamke Najzdravnik naredil korak v tej smeri. Menim, da človek 'umre' takrat, ko v njem umrejo ideje. Vsakič, ko se lotim česa novega, se v meni prebudi iskrica radovednosti, ki me navda z neustavljivo mero energije.

Kaj vas zjutraj spravi iz postelje?

Budilka.

Podpornika projekta sta Barcaffè in Zavarovalnica Triglav, več o projektu pa si lahko preberite TUKAJ.

Uredništvo