Covidni bolnik snel masko s kisikom in pobegnil iz bolnice. Našli so ga mrtvega v Samoboru.

Zgodilo se je na Hrvaškem

20. 10. 2021, 13:16 | Aktualno

              Covidni bolnik snel masko s kisikom in pobegnil iz bolnice. Našli so ga mrtvega v Samoboru. (foto: profimedia) profimedia

Iz hrvaške policije so sporočili, da so moškega, ki je samovoljno zapustil bolnišnico za nalezljive bolezni, našli mrtvega v Samoboru.

50-letni možakar je bil v bolnišnico sprejet zaradi bolezni covid. Njegovo stanje se je slabšalo, zato so mu že dovajali kisik. Predvčerajšnjim pa je iz klinike pobegnil. Dan kasneje, torej včeraj, so ga nato našli mrtvega v naselju Hoto Ville.

Iz zagrebškega zavoda za hitro medicino so spročili, da so bili o mrtvem moškem obveščeni s klicem na intervencijsko številko 112 včeraj, 19. oktobra, ob 15:56. Možakarja so skušali oživljati še 35 minut, a je bil ves trud zaman.

Iz policije so še sporočili, da so za pobeglega pacienta vedeli in da so takoj sprožili iskalno akcijo.

Dr. Alemka Markotić, ki vodi kliniko dr. Frana Mihaljevića, je povedala: "To ni prvi pacient, ki je samovoljno zapustil bolnišnico. Prisilno lahko zadržimo na zdravljenju zgolj paciente, katerih življenje je ogroženo. Nismo pa zapor. Zato ne moremo nekoga zadrževati proti njegovi volji. Če je oseba kolikor toliko pri sebi, lahko odide."

Vir: večernji.hr

Priporočamo v branje: