Donald Trump za širjenja koronavirusa v ZDA krivi dr. Faucija

Koronavirusne zdrahe

10. 7. 2020, 13:55 | Aktualno | Piše: N.Z.

              Donald Trump za širjenja koronavirusa v ZDA krivi dr. Faucija (foto: profimedia) profimedia

Donald Trum je v intervjuju za Fox News za vse napake prepoznega ukrepanja zajezitve širjenja novega koronavirusa krivi kar vodilnega ameriškega epidemiologa dr. Anthonyja Faucija.

Med drugim je v intervjuju povedal, da je dr. Fauci ’prijeten možakar, ki pa je naredil veliko napak’, pa čeprav je povsem jasno, da je bil prav Trump tisti, ki je ignoriral nasvete stroke in silil v odpiranje države s prehitrim odpravljanjem ukrepov.

Iz ZDA poročajo o več kot 55.000 novih primerih okužb s covidom-19 že tretji dan zapored, v Kaliforniji, Teksasu in na Floridi pa dnevno beležijo več kot sto smrti dnevno, medtem ko so v Kentuckyju kot zadnji javnosti vendarle zapovedali nošnjo mask.

Donalda Trumpa pa te dni ob živce spravlja še nekaj drugih tekočih ’zadev’.

Od tega, da je vrhovno sodišče na zahtevo newyorškega tožilca odobrilo vpogled v Trumpovo davčno napoved v primeru izplačil Stormy Daniels, s čimer so Trumpu dali jasno vedeti, da tudi predsednik ZDA ne more biti nad zakonom, hkrati pa zavrnilo zahtevo kongresnih demokratov za dostop do njegovih finančnih podatkov, kar pomeni, da je Trump na kratki rok vendarle spet zmagal, do tega, da je knjiga njegove nečakinje vendarle izšla.

Donald Trump je ’davčne zaplete’ že pospremil s komentarjem, da je New York (torej njegov domači kraj) navadna ’peklenska luknja’, knjigo Mary Trump pa označil za navadno fikcijo.

Morda vas bo zanimalo tudi: