Nobeden od učiteljev v Velenju ni potreboval zdravniške pomoči, pouk se nadaljuje v ponedeljek

Ljudje odpovedujejo cepljenja

12. 3. 2021, 14:43 | Aktualno

              Nobeden od učiteljev v Velenju ni potreboval zdravniške pomoči, pouk se nadaljuje v ponedeljek (foto: Shutterstock) Shutterstock

Zaradi močnih reakcij po cepljenju je v petek odpadel pouk na velenjski osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda, a nobenega učitelja ni bilo v dežurno ambulanto, je poročala TV Slovenija.

"26 učiteljev je v četrtek zvečer kazalo hujše znake reakcije na cepljenje, kot so vročina 39 stopinj Celzija, slabost, vrtoglavica …, tako da smo bili primorani v petek odpovedati oz. prilagoditi pedagoški proces. Reakcija na cepljenje bo, tudi po besedah NIJZ-ja, izzvenela v dnevu ali dveh. Eden od 26 učiteljev je prišel nazaj, ker se bolje počuti. Drugi pa imajo še povišano temperaturo in hude glavobole. Računam, da se bomo do ponedeljka vrnili v normalno stanje in da bo pouk zaživel, kot je treba," je za TV Slovenija povedal ravnatelj osnovne šole Sebastjan Kukovec

Kot je znano, je na Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda Velenje v petek odpadel pouk. 26 učiteljev je namreč napovedalo bolniško odsotnost zaradi "močne reakcije" na cepivo proti covidu-19.

Direktor Zdravstvenega doma Velenje Janko Šteharnik je ob tem povedal, da so v tamkajšnjem zdravstvenem domu sicer cepili že 5500 Velenjčanov, med njimi tudi kronične bolnike. Blagi stranski učinki cepljenja so po njegovih besedah običajni. “Posamezni primeri, ko so cepljeni dobili visoko temperaturo, 39 stopinj in več, imeli slabosti, hujše prebavne motnje, nekaj takih je bilo tudi v Velenju, pa so izjemno redki,” je dodal. 

Kljub temu poročajo, da je zaradi vseh informacij v Velenju že veliko odpovedi cepljenja.