Uredništvo | 27. 9. 2023, 14:01

Dončićev jekleni konjiček romal na dražbo (takšna je trenutna cena)

Instagram/gasauto.eu

Če ste si kdaj želeli imeti vozilo, ki je bilo nekoč v Dončićevi lasti, imate zdaj to priložnost.

Na družbenem omrežju Instagram se je pojavil oglas za prodajo avtomobila, ki je pripadal vrhunskemu košarkarju, Luki Dončiću. Na dražbi ga je namreč ponudila ena izmed avtomobilističnih spletnih strani, poroča portal Sportklub.

Pri dotičnem vozilu gre za porsche panamero 4, ki ima prevoženih 97.000 kilometrov. Črni porsche ima trilitrski V6 motor s 326 konjskimi močni. Naknadno pa je Dončić vgradil tudi Akrapovićev izpušni sistem, ki zagotavlja boljši zvok.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GAS Auto (@gasauto.eu)

Avto naj bi bil sicer nepoškodovan in v brezhibnem stanju. Dončić si je vozilo privoščil takoj, ko je postal polnoleten, kmalu po tem, ko je Slovenija osvojila zlato kolajno na EuroBasketu 2017. Spletna stran collectingcars.com je na Instagramu še dopisala, da je ponudba časovno omejena.

"Dotična panamera 4 se ponaša z zanimivim poreklom, saj je bila prvo vozilo in vsakodnevno prevozno sredstvo profesionalnega slovenskega košarkarja Luke Dončića. Po nakupu je vozilo odpeljal v Madrid in ga uporabljal skozi svojo najuspešnejšo sezono (2017/18), v kateri je s Slovenijo postal evropski prvak, z Real Madridom pa osvojil naslov španskega prvaka in evrolige ter postal najkoristnejši igralec lige ACB, evrolige in zaključnega turnirja evrolige," je še zapisano na spletni strani.

Trenutno je cena avtomobila dosegla že vrtoglavih 25.000 evrov, dražba pa traja vse do 3. oktobra.