N. V. | 24. 9. 2023, 18:22

Dončićevo zdravstveno stanje je skrb vzbujajoče: sam je priznal, da "ni v redu"

Profimedia

"S fizioterapijo lahko vse skupaj nekoliko omilimo, a še nekaj časa bo igral z bolečino," pravijo zdravniki, ki skrbijo zanj.

Zdravstveno stanje slovenskega košarkarskega asa Luka Dončića naj ne bi bilo brezhibno. V izdihljajih svetovnega prvenstva v Manili je 24-letni Ljubljančan novinarjem Sportkluba na vprašanje o zdravstvenem stanju odgovoril s skrb vzbujajočim odgovorom: "Ne vem, kaj naj rečem. Ni v redu."

Sportklub/posnetek zaslona

Stalne bolečine v stegnu

Dončić naj bi živel s stalnimi bolečinami v stegnu. Težava ga spremlja že več mesecev, uradno od marca. "Nenavadno. Ni bilo udarca. Ko sem se prebudil, sem začutil bolečino," je marca novinarjem zaupal o bolečinah. "Ne morem se odriniti, ne morem skočiti," je po tekmi razočarano pojasnjeval Dončić.

Pet mesecev pozneje je zaradi hudih bolečin v Malagi izpustil reprezentančno tekmo z Združenimi državami Amerike in spet spregovoril o "starih težavah s stegensko mišico". Odšel je na pregled z magnetno resonanco, kjer je bila na sliki vidna poškodba.

"Ne gre z nekaj, kar bi mu preprečevalo igranje. Je pa to bolečina. Ob fizično napornih tekmah in obrambah na njem se bolečina krepi. S fizioterapijo lahko vse skupaj nekoliko omilimo, a še nekaj časa bo igral z bolečino," je na Okinavi pripovedoval reprezentančni zdravnik Mark Macura.

Profimedia

Da se bori z bolečinami, smo lahko gledalci svetovnega prvenstva v košarki večkrat opazili tudi med tekmami. Da ne gre povsem za nedolžno težavo, je Dončić večkrat nakazal z grimasami, prijemanji za bolečo točko in tudi izjavami vedeti, da stanje še zdaleč ni brezhibno.

Bo zmogel igrati za klub in za reprezentanco?

Dolgotrajne težave s stegensko mišico so vsekakor skrb vzbujajoče v luči njegove reprezentančne prihodnosti. V ameriškem klubu so slovenskemu zvezdniškemu asu že večkrat svetovali, naj poletja, ko igra za slovensko reprezentanco, raje izkoristi za pripravo na novo klubsko sezono. 

"Vedno bom zastopal svojo državo! Če bom le zdrav, bom vedno igral za Slovenijo," se glasi njegova znana izjava, ob kateri se vprašamo, ali bo v prihodnosti nastopilo poletje, ko morda tudi Dončić več ne bo zmogel vsega.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol