J. B. | 16. 9. 2022, 13:21

Razočarani Dončić razblinil vse dvome glede igranja za Slovenijo

FIBA

Košarkarska izbrana vrsta je na evropskem prvenstvu v Nemčiji doživela boleč udarec, njen prvi zvezdnik pa ne glede na vse ostaja neomajen.

Med slovenskimi športnimi navdušenci še vedno odmeva velik spodrsljaj košarkarske reprezentance, ki je v četrtfinalu evropskega prvenstva presenetljivo izgubila s Poljsko. Nemudoma po tekmi je odgovornost za poraz prevzel zvezdnik Luka Dončić, ki je sila slikovito poudaril: "Celotno državo sem pustil na cedilu!"

Da zvezdnik Dallasa ni bil na pričakovani ravni, ni nikakršnega dvoma. Dončić je na tekmi s Poljaki dosegel 14 točk, kar je precej pod njegovim povprečjem. A zgodi se tudi to. Vsak ima kdaj slab dan. Dončić ga je imel žal na eni najpomembnejših tekem Slovenije v zadnjem obdobju. Epilog je bil boleč: slovenska reprezentanca se je morala posloviti od letošnjega EuroBasketa.

Čeprav se bodo že novembra nadaljevale kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023, pa se poraja vprašanje, kdaj bomo v dresu z državnim grbom vnovič videli Dončića. Ko se bo začela nova sezona v ligi NBA, se bo Slovenija pač morala znajti brez njega. Toda bojazen, da bi Dončić po velikem berlinskem razočaranju obrnil hrbet svoji domovini in se posvetil le klubski karieri, je povsem odveč.

FIBA

"Najlepše je, ko igram za Slovenijo. Zato so takšni porazi, kot je bil tokratni proti Poljski, še toliko bolj boleči. Malo je manjkalo in bi bili v boju za kolajne. Vsa država je stala za nami. Zato pa poraz tudi tako zelo boli," je v Berlinu razlagal Dončić in odločno poudaril: "Vedno bom zastopal svojo državo! Če bom le zdrav, bom vedno igral za Slovenijo." Vsi upamo in držimo pesti, da že naslednje leto na svetovnem prvenstvu ...

Medtem so precej manjše možnosti, da bomo v dresu slovenske reprezentance še naprej gledali Gorana Dragića. Izkušeni Ljubljančan je pred časom že končal reprezentančno kariero, a se potem vrnil, da bi na tokratnem evropskem prvenstvu še enkrat posegel po zvezdah. Ni mu uspelo in pričakovati je, da bo Dragić po novem igral le še za svoj klub. Spomnimo, nedolgo tega je podpisal za kultne Bike iz Chicaga.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord