N. V. | 12. 8. 2023, 23:21 | Vir: STA

Slovenija se je proti ZDA pomerila brez Dončića (poglejte, kako se je ekipa odrezala brez svojega zvezdnika)

Facebook/Košarkarska zveza Slovenije/fotomontaža

Svetovno prvenstvo se bliža, Slovenija pa je že okusila tekmovalno vzdušje.

Slovenska košarkarska reprezentanca je v Malagi odigrala pripravljalno tekmo proti Združenim državam Amerike.

Slovenija je obračun izgubila z 62:92.

Največ točk za Slovenijo sta dosegla Gregor Glas (14) in Zoran Dragić (8). Pri Američanih, ki se bodo na svetovnem prvenstvu predstavili z mlado zasedbo iz lige NBA in šampionskim trenerjem Stevom Kerrom, sta bila najbolj učinkovita Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves) 15 s točkami in Jalen Brunson (New York Knicks), ki jih je dosegel enajst.

Luka Dončić manjkal na tekmi

Na igrišču tokrat ni bilo prvega zvezdnika Luke Dončića. Kapetan izbrane vrste je na petkovi tekmi proti Španiji v Malagi prejel neugoden udarec in je preventivno izpustil obračun z Združenimi državami Amerike, smo poročali. Kljub temu je tekmo spremljal iz klopi. Svojim soigralcem je večkrat podal nasvete in jih bodril med odmori.

Na tekmi pa ni manjkal le Dončić, temveč tudi Vlado Čančar, ki je na prijateljski tekmi z Grčijo strgal križne vezi v levem kolenu.

Priprave na svetovno prvenstvo

Za Slovenijo je bila to predzadnja prijateljska tekma v okviru priprav na svetovno prvenstvo. V šestih nastopih je zabeležila zmagi proti Kitajski in Črni gori ter dvakrat izgubila z Grčijo ter po enkrat z evropskimi in svetovnimi prvaki Španci ter danes z olimpijskimi zmagovalci in prvimi favoriti svetovnem prvenstvu. 19. avgusta naše košarkarje čaka zadnja pripravljalna tekma proti Japonski. 

Svetovno prvenstvo se bo začelo 25. avgusta na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji. Slovenija bo prvo tekmo odigrala dan kasneje, prvi nasprotnik izbrane vrste bodo igralci iz Venezuele.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol