12. 8. 2023, 17:32 | Vir: STA

Naši košarkarji se bodo proti Američanom pomerili brez Dončića: vemo, kaj je razlog

Facebook/Košarkarska zveza Slovenije

Kapetan reprezentance je v drugi četrtini včerajšnje tekme prejel neugoden udarec. Je huje poškodovan?

Slovenska košarkarska reprezentanca bo drevi v Malagi pripravljalno tekmo proti Združenim državam Amerike odigrala brez prvega zvezdnika Luke Dončića, je na družbenih omrežjih sporočila Košarkarska zveza Slovenije. Kapetan izbrane vrste je na petkovi tekmi proti Španiji v Malagi prejel neugoden udarec in bo preventivno izpustil obračun z Združenimi državami Amerike.

"Današnji dvoboj proti Združenim državam Amerike bo preventivno izpustil Luka Dončić. Kapetan reprezentance je namreč v drugi četrtini včerajšnje tekme prejel neugoden udarec in v taboru reprezentance nekaj dni pred odhodom na Japonsko ne želijo ničesar prepustiti naključju," so z Košarkarske zveze Slovenije zapisali na družbenih omrežjih.

Tekmo Slovenije proti Združenim državam Amerike boste lahko spremljali danes ob 21.30.

Tekma bo v neposrednem prenosu na programih Sportkluba.

Proti Španiji se je boril kot lev

Slovenija je petkov obračun proti Španiji izgubila z 79:99, pri čemer je bil Dončić kljub udarcu najboljši strelec gostujoče zasedbe s 17 točkami. Ob tem je dosegel še šest skokov in pet podaj.

Profimedia

Pot na svetovno prvenstvo

Obračun proti Združenim državam Amerike bo predzadnji za slovensko izbrano vrsto pred nastopom na svetovnem prvenstvu, ki ga bodo med 25. avgustom in 10. septembrom gostili Japonska, Indonezija in Filipini. Po drevišnjem dvoboju bodo varovanci selektorja Aleksandra Sekulića odigrali še tekmo proti Japonski (19. avgusta) v Tokiu. Na Japonsko bodo odpotovali v torek.

Prvi nastop na svetovnem prvenstvu jih čaka 26. avgusta proti Venezueli. V skupini F igrata še reprezentanci Zelenortskih otokov in Gruzije.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije