5. 8. 2023, 20:08

Prizadetim v poplavah bo pomagal tudi Luka Dončić: "Pretreseni smo!"

Profimedia

Slovenski košarkarski zvezdnik je prek svoje fundacije sporočil, da bo pomagal vsem prizadetim v poplavah. 

Slovenija doživlja najhujšo naravno nesrečo v svoji zgodovini in tragični prizori iz številnih krajev so se dotaknili tudi slovenskega košarkarja, ki je trenutno sredi pripravljalnih tekem za svetovno prvenstvo. 

Iz Fundacije Luke Dončiča so se oglasili na Instagramu in zapisali, da so "pretreseni zaradi katastrofalnih poplav, ki še naprej pustošijo po slovenskih krajih, uničujejo domove in zahtevajo življenja. V stiku smo z lokalnimi oblastmi z namenom, da podpremo njihova prizadevanja za pomoč, glede na razmere pa se bomo še naprej odzivali na njihove potrebe."

Ob tem so se še zahvalili vsem gasilcem in prvim posredovalcem na terenu, ki tvegajo svoja življenja, da bi pomagali najbolj prizadetim. "Vsi prebivalci Slovenije, ki so v poplavah izgubili domove in življenja, so v naših mislih in srcih. Pomagali jim bomo po naših najboljših močeh," za zaključili. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Luka Dončić Foundation (@thelukadoncicfoundation)

Luka se tudi sam oglasil na socialnih omrežjih, kjer je na svojem Twitter profilu delil uradno objavo Košarkarske zveze Slovenije. 

Funacija Luke Dončića je v preteklosti pomagala že mnogim ustanovam v Sloveniji, zlasti za otroke, slovenski zvezdnik pa je maja letos ponudil pomoč tudi ob hudi tragediji v Beogradu.

Pomoč prizadetim v poplavam je v petek ponudil tudi slovenski kolesarski as Matej Mohorič. Namenil jim bo denarni izkupiček od skupne zmage na dirki po Poljski.