A. B. | 13. 11. 2022, 18:02 | Vir: Avtomagazin

Drzen preizkus: stekla vašega jeklenega konjička lahko očistite z vodko

Profimedia

Ste vedeli, da vam je lahko pri čiščenju avtomobila v pomoč tudi vodka? Ali gazirana sladka pijača Coca-Cola? Našli smo preproste in nepričakovane nasvete za nego avtomobila. 

V jesenskem času imamo pogosto umazane jeklene konjičke, saj na teh pristajajo listi dreves, pogost dež pa na njih pušča madeže, ki mnoge voznike motijo. Našli smo nekaj nekonvencionalnih načinov, s pomočjo katerih lahko očistite svoj avto ali mu omogočite dolgotrajnejšo nego. Morda ste jih že preizkusili. 

Balzam za lase

Pri pranju avtomobila v vodo dodajte nekaj balzama za lase, ki vsebuje lanolin. Če gre verjeti nasvetom spletne strani Readers Digest, lanolin deluje kot vosek, ki zaščiti lak vašega avtomobila. 

Profimedia

Vetrobranska stekla očistite s Coca-Colo

Dež po dolgem sušnem obdobju spremeni umazano vetrobransko steklo v veliko zmešnjavo. Prog in madežev se lahko znebite z uporabo Coca-Cole. Pred tem ob spodnjem robu vetrobranskega stekla razgrnite brisačo, da zaščitite barvo na pokrovu avtomobila.

Mehurčki v Coca-Coli razpršijo umazanijo, a je treba zatem vetrobransko steklo temeljito očistiti z vodo, sicer od vsega sladkorja postane lepljivo in bo učinek ravno nasproten.  

Očistite avtomobilske luči in vetrobransko steklo 

Ste vedeli, da lahko žaromete najbolje spolirate z ženskimi hlačnimi nogavicami? Glede nasvete ljubiteljev jeklenih konjičkov naj bi to predstavljajo najlažji način za to, da bodo vaši žarometi svetili tako močno, kot prvi dan, ko ste ga kupili. 

Profimedia

Medtem lahko za pranje vetrobranskega stekla uporabite tudi doma izdelano tekočino.

Zmešajte tri skodelice vodke, štiri skodelice vode in dve čajni žlički tekočega detergenta za pomivanje posode.

Vse skupaj dobro pretresite in nalijte v rezervoar za čistilno tekočino. Tako naj bi bilo vaše steklo zmeraj čisto, svetleče in zaščiteno. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.