J. Z. | 4. 11. 2022, 15:28

Previdno na avtocesti: hitro lahko izgubite izpit!

Dars

Marsikateri voznik se je razveselil novosti na primorski avtocesti, ni pa pomislil, da ta prinaša tudi skrite pasti. Preverite, kaj se lahko zgodi. 

Ta teden so odprli novo počivališče Studenec na primorski avtocesti, in sicer v smeri iz Ljubljane proti Kopru. Marsikoga pa je presenetilo, da so na počivališču s prometnim znakom in talno označbo hitrost na počivališču omejili na 30 kilometrov na uro. 

Če boste prehitro vozili, vam grozi visoka kazen, ki bo strožja, kot če bi vozili na avtocesti ali hitri cesti, ki ima fizično ločeni smerni vozišči z najmanj po dvema prometnima pasovoma in odstavnim pasom, poroča spletni portal Žurnal. Na policiji so jim pojasnili, da gre za "območje omejene hitrosti"

Voznikom, ki bodo omejitev prekoračili za 10 kilometrov na uro, grozi globa v višini 40 evrov, za 20 kilometrov na uro pa globa 130 evrov. Ob večjih prekoračitvah se globa še dvigne: najvišja je za vožnjo, hitrejšo od 60 kilometrov na uro na počivališču, znaša 1.200 evrov in 18 kazenskih točk. 

Dars

Počivališče Studenec ne bo edino počivališče v Sloveniji s takšno omejitvijo, pač pa bodo vsa nova mala počivališča brez bencinskega servisa imela tovrstno oznako.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.