J. B. | 18. 5. 2023, 14:41

VIDEO: Pazljivo, če imate doma električni skiro, polnjenje je lahko smrtno nevarno (poglejte grozljivo izkušnjo uporabnika)

London Fire Brigade/fotomontaža

Če imate doma električno prevozno sredstvo, potem previdnost zagotovo ne bo odveč.

Električni skiroji so že nekaj let sila priljubljeno prevozno sredstvo povsod po svetu. Slovenija ni izjema, tudi v deželici na sončni strani Alp se marsikdo prevaža na tem sicer sila priročnem, a hkrati tudi nevarnem prevoznem sredstvu. Toda kot priča zgodba možakarja iz Londona, ni nevarna le vožnja z električnim skirojem, marveč tudi njegovo ... polnjenje!

Uredništvo

Sedemintridesetletni Dell Williams iz Londona ima srečo, da je še vedno živ. "Pretental sem smrt," je prepričan Anglež, ki je svoj elektronski skiro polnil kar v kuhinji. Vse lepo in prav, toda baterija je nenadoma eksplodirala in vnel se je požar.

Osem ur v bolnišnici

"Rad bi se zahvalil Bogu, ker nam je uspelo od tam oditi v enem kosu. Zelo sem hvaležen, da sem živ. Zaradi vdihavanja strupenega dima sem osem ur preživel v bolnišnici," je nadaljeval Williams in pojasnil, da je požar povzročil ogromno gromozansko škodo: "Ko sem se vrnil, sem bil šokiran zaradi opustošenja. Še vedno sem. Resnično sem hvaležen, ker v požaru nihče ni bil poškodovan."

Kot poroča Daily Mail, eksplozija baterij električnih skirojev med polnjenjem ni redek pojav. Zgolj letos so v Londonu zabeležili 60 takšnih primerov in 56 primerov, ko je električno prevozno sredstvo zagorelo zaradi drugih razlogov.

Baterija naj se povsem ohladi

Odgovorni uporabnikom tako električnih skirojev kot tudi električnih koles svetujejo, da pred polnjenjem počakajo, da se baterija povsem ohladi. Prav tako odsvetujejo uporabo polnilcev neznanega izvora in hkrati priporočajo, naj vsi uporabniki elektronska prevozna sredstva raje polnijo zunaj kot v zaprtih prostorih.

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan