5. 10. 2022, 21:00 | Vir: Avtomagazin

Začelo se je glasovanje za Slovenski avto leta 2023! Poglejte, kdo so kandidati in favoritu oddajte glas

Pred vami je seznam novih modelov, ki so letos prišli na slovenski trg in so jih ali jih bodo do zahtevanega datuma zastopniki prodali v najmanj 25 primerkih. Kateri je vaš najljubši?

Slika 1/25

Pred vami je seznam 24 modelov, za katere je žirija ocenila, da se lahko uvrstijo v izbor za slovenski avto leta. Seznam je torej nekoliko daljši kot lani, ko ga je oklestila manjša prodaja zaradi covidnih ukrepov. Seveda so tudi v tem primeru možnosti, da bo treba seznam krajšati, če kateri od kandidatov ne bo dosegel nujne kvote za uvrstitev. Za zdaj dobro kaže.

Glasujete lahko na dva načina. Najhitreje in najbolj enostavno boste to storili prek spodnje glasovnice, kjer je seznam vseh kandidatov za laskavi naziv (za boljšo predstavo pa vas vabimo, da si jih ogledate v priloženi galeriji, kjer so navedeni po abecednem vrstnem redu). Iz istega IP naslova lahko glasujete enkrat na teden, prek tega naslova pa lahko glasuje več družinskih članov.

Druga možnost pa je s pomočjo glasovnice v reviji Avto magazin. Ta se bo pojavila že v prihodnji številki, ki izide 13. oktobra, nato pa še v naslednji številki, 10. novembra.

Do konca novembra bodo znani finalisti

Tisti model, ki bo v prvem delu zbral največ točk, se bo uvrstil v finalni del s šestimi točkami popotnice, drugouvrščeni s štirimi in tako naprej. Izbrali boste torej pet finalistov (od 24 modelov, ki so na izbiro). Prvi del izbora se konča 25. novembra. V drugem, finalnem delu morajo svojo nalogo opraviti uredništva, ki bodo glasovala med petimi izbranimi modeli, torej modeli, ki ste jih s svojimi glasovi poslali v finale.

Kot vedno morajo novinarji pri tem upoštevati nekaj smernic, med drugim tudi primernost za slovenski trg, varnost in asistenčne sisteme, nabor pogonskih agregatov, vozne lastnosti in zmogljivosti.

Na koncu pa tudi uredništva podelijo glasove oziroma točke po istem ključu, torej 6, 4, 3, 2, 1. In seveda – naslov avtomobila leta osvoji model, ki zbere največ točk v obeh delih.

Kogar zanima več o pravilih, jih bo v celoti našel na spletni strani izbora (www.slovenskiavtoleta.si). Omeniti velja še, da izbor tudi letos organizirajo mediji, ki se ukvarjajo z avtomobilizmom v celoti ali pa prek prilog: Avto magazin, Delo s Slovenskimi novicami, časnik Dnevnik z Nedeljskim, časnik Večer, RTV Slovenija z radiom Val 202 in TV-oddaja Avtomobilnost, spletni portal siol.net in avtomobilski vlog oziroma videoblog Komotar minuta.

Preberite še: Zdaj je jasno – Toyota Yaris Cross je Slovenski avto leta 2022!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.