T. R. K. | 12. 4. 2024, 14:17

Poslovil se je legendarni športni novinar: "Ostali smo brez enega največjih"

Profimedia

Umrl je športni novinar Jovan Ciga Sekulić.

Srbsko športno novinarstvo je ostalo brez enega največjih poznavalcev športa. Družina je namreč potrdila, da je danes v Beogradu umrl Jovan Ciga Sekulić (71). Sekulić se je rodil 18. avgusta 1953 v Beogradu, kot novinar pa je začel delati leta 1974. Bil je odličen poznavalec športa in pisane besede. Med pestro paleto športov, ki jih je spremljal, je bil in ostal njegova največja strast nogomet, med drugim je deloval tudi kot tehnični direktor v številnih beograjskih nogometnih klubih.

Pisal je v Sportu, Blicu, Glasu javnosti, od leta 2003 pa je bil skoraj dve desetletji urednik športne rubrike v Večernjih novostih. Vmes je bil tudi urednik Nogometne revije, kolumnist Mozzart Sporta od njegove ustanovitve, napisal pa je tudi več knjig, med drugim knjigi o Crveni zvezdi in legendarnem trenerju Ljupku Petroviću, ki je rdeče-bele popeljal do zgodovinskega naslova evropskega klubskega prvaka.

Poročal je z največjih tekmovanj, svetovnih in evropskih prvenstev ter olimpijskih iger, bil je tudi s Crveno zvezdo, ko je leta 1991 postala evropski in svetovni prvak. Jovan Ciga Sekulić se je v zgodovino vpisal kot eden najpomembnejših novinarjev v zgodovini športnega novinarstva.

Polno desetletje je vodil Zvezo športnih novinarjev Jugoslavije, nato Srbije in Črne gore, dva mandata pa je bil tudi predsednik Zveze športnih novinarjev Balkana.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk