E. Č. | 10. 7. 2024, 14:34

Zaustavili so ga in v njegovem avtu našli 350 litrov rakije: kar je sledilo, ga je vrglo na zadnjo plat

carina.gov.hr

Moški je imel pri sebi kar 350 litrov žgane pijače.

Ko so reški cariniki v kraju Kikovice, ki se nahaja dobrih 30 kilometrov od slovenske meje, zaustavili moškega, so imeli v njegovem avtomobilu kaj videti. Hrvaški državljan se je naokrog prevažal s kar 350 litri žganje pijače! Hrvat je rakijo tovoril v 14 PVC-posodah, v vsaki je bilo prostora za 25 litrov opojne pijače.

A rakija ne bo stekla po njegovem grlu; cariniki so mu jo zasegli, saj za žganje ni imel potrebne dokumentacije. Toda to še ni vse. Ker ni registriran kot proizvajalec žgane pijače, mu je bila izrečena astronomska denarna kazen!

Možakar mora tako plačati kar 5100 evrov globe, hkrati pa bo naknadno prejel še naknadni obračun trošarin v višini 1114 evrov. Zaradi 350 litrov rakije v jeklenem konjičku bo njegov bančni račun torej olajšan za več kot 6200 evrov! Kazen, da te kap.

Že nekaj dni pred tem so hrvaški cariniki na mejnem prehodu Stara Gradiška pri državljanu Srbije našli kar 170.260 evrov gotovine. Ker denarja ni prijavil, so mu izrekli kazen v višini kar 42.000 evrov!

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan