Uredništvo | 10. 7. 2024, 11:33

Je to skrivnost njegovega velikega uspeha? Ivo Boscarol razkril, kaj počne ponoči (bizarno!)

PROMO

Podjetnik in inovator potrebuje neverjetno malo spanca ...

Ivo Boscarol je eden najuspešnejših slovenskih podjetnikov. Hkrati je inovator in vizionar, ki premika meje zgodovine letalstva ter hkrati navdihuje s svojo dobrodelnostjo. Pred kratkim je na dražbi kupil kino Kolosej, ki ga namerava predelati v kinokompleks Odiseja, tam pa načrtuje tudi gradnjo stanovanjske soseske z malo manj kot 1000 stanovanji.

Ko je gostoval v Mastercard podkastu navdiha, ki ga vodi nekdanji predsednik Borut Pahor, se je pošalil, da je njegovo vizionarstvo gotovo tudi posledica tega, da zelo malo spi, zato "mora sanjati z odprtimi očmi".

A o kako malo spanca pravzaprav govorimo? Na to vprašanje je Boscarol pred kratkim odgovoril kot gost v še enem podkastu Aideia Klemna Selakoviča. "To je nekako splošno znano, da spim nekje med drugo in četrto uro zjutraj," je povedal voditelju.

Ta ni mogel verjeti svojim ušesom, zato je Boscarol še enkrat potrdil: "Ja, spat grem malo pred drugo uro in ob štirih sem že na mailih. Tako da dve uri spim, zato sem tudi prvi podočnjak iz Slovenije," se je še pošalil. "Včasih je bil to Jožef Školč, zdaj pa sem jaz. Toliko spanja imam čisto dovolj."

Morda vas zanima tudi:

Ljudje, ki ne potrebujejo skoraj nič spanca

Že pred časom so znanstveniki ugotovili, da imajo nekateri ljudje genetsko predispozicijo za to, da potrebujejo manj spanca. Ti si težje predstavljajo, da bi spali na primer devet ur v kosu kot pa tri na noč.

Spet drugi, sploh ljudje na vodilnih položajih, se lahko "natrenirajo" v tej smeri, da jim zaradi ogromnih količin dela ni treba žrtvovati čisto vsega zasebnega življenja, piše The State Journal-Register.

Podobno malo kot Ivo Boscarol naj bi tako spalo kar nekaj uspešnih ljudi, pa tudi znanih osebnosti preteklosti. Med njimi so modni oblikovalec Tom Ford (tri ure na noč), znana kuharica in podjetnica Martha Stewart (manj kot štiri ure na noč) in nekdanji ameriški predsednik Donald Trump (tri ure), v preteklosti pa izumitelj Nikola Tesla (dve uri), nekdanja predsednica britanske vlade Margaret Thatcher (štiri ure) in izumitelj Thomas Edison (tri do štiri ure).

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan