Uredništvo | 2. 4. 2024, 13:23

Razkrito, kaj naj bi Dankina mama iskala po spletu pred hčerkinim izginotjem: zanimalo naj bi jo, kako ...

Goran Srdanov/Nova.rs/družbena omrežja/fotomontaža

Iskanje 22-mesečne Danke Ilić, ki je izginila v torek na Banjskem polju pri Boru, se nadaljuje že osmi dan. Preiskava se je razširila tudi na Avstrijo. Interpol je izdal rumeno obvestilo.

Ivana Ilić, mati pogrešane deklice, je prvič po hčerkinem izginotju spregovorila o medijskih špekulacijah, ki se pojavljajo v zvezi z otrokovim izginotjem. "Mobilni telefon je bil na strokovnem pregledu, samo to bom rekla. Če bi bilo to res, ne bi bila mati, ki išče svojega otroka, moj naziv bi bil drugačen," je Ivana odgovorila na zapise nekaterih tabloidov, da je strokovni pregled njenega mobilnega telefona pokazal googlanje mejnih prehodov z Romunijo.

Policija je z lopatami ponovno prečesala vse hiše v Banskem polju.

Policija je z lopatami ponovno prečesala vse hiše v Banskem polju.

Pixsell

Srbski tabloid Informer je poročal, da naj bi strokovni pregled maminega telefona pokazal, da je tik pred Dankinim izginotjem po spletu iskala informacije o mejnem prehodu med Srbijo in Romunijo. Trdijo tudi, da je ugotavljala, kakšna je kazenska odgovornost za nekatera posebna kazniva dejanja, vendar je šlo za neuradne informacije. Nekaj ur po objavi v medijih so se javili pri MUP Srbija in zanikali trditve nekaterih novinarjev, češ da gre so informacije "povsem napačne".

Policija je z lopatami ponovno prečesala vse hiše na Banskem polju, preiskala je kleti in zaslišala domačine, pregledujejo celotno naselje.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel